Zwemmen

Update 8 maart 2018

Helaas is het niet meer mogelijk om met de midden- en bovenbouwgroepen om beurten zes weken te gaan zwemmen. In de Slag zijn te weinig toezichthouders beschikbaar, waardoor de veiligheid van de kinderen in het geding kan komen.

In het voorjaar wordt het nieuwe bad in Nijkerk geopend. Vanaf het nieuwe schooljaar is het mogelijk daar gebruik te maken van het aanbod. Aangezien we tien groepen veilig moeten vervoeren en daarvoor geen bekostiging komt vanuit de gemeente, zien we af van deelname.

Watergym

Elk kind hoort vóór of in de basisschoolperiode het zwemmen te beheersen en zich te kunnen redden als ze plotseling in het water geraken. Kunnen zwemmen is een basisvaardigheid.

Het aanleren van de zwemvaardigheid en het behalen van één of meer zwemdiploma’s is in de eerste plaats een verantwoordelijkheid van ouders. Maar daarnaast is het een maatschappelijke verantwoordelijkheid in een waterrijk land als Nederland, om deze basisvaardigheid te onderhouden.

Op de Hoeve continueren we in het schooljaar 2017-2018 de pilot Swim2play. Vier middenbouwgroepen gaan tot de kerstvakantie een keer in de week, zes weken lang, op dinsdagmiddag zwemmen in zwembad De Slag, Zuiderinslag 2 te Hoevelaken. De vijfde bovenbouwgroep en de vier bovenbouwgroepen gaan na de kerstvakantie naar het nieuwe zwembad in het Spoorkamp te Nijkerk. Gezien onze ervaringen en de wensen van de kinderen en ouders werken we toe naar het blijven aanbieden van deze activiteit.

De kinderen krijgen op een speelse manier allerlei zwemvaardigheden aangeboden. Kinderen die geen diploma hebben, krijgen deze vaardigheden in het ondiepe bad aangeleerd.

Swim2play img_3181  Sim2play img_3183  Swim2play img_3182