Mobiel menu

Peutergroep de Hamsters

Kinderopvang Jabadabadoe biedt peuteropvang aan op De Hoeve. In het Hamsterlokaal wordt van maandag tot en met vrijdagochtend van 8.15 tot 12.15 uur peuteropvang geboden aan kinderen van 2 tot de leeftijd van 4 jaar.

Voor kinderen is naar de basisschool gaan een grote en spannende stap. Door uw kind naar de peuteropvang te laten gaan (of naar een kinderdagverblijf), bereidt u uw kind spelenderwijs al voor op deze stap. Uw kind leert onder andere al omgaan met andere leeftijdgenootjes, het leert delen, in een kring zitten, op zijn/ haar beurt te wachten, enzovoort. Ook maakt het kind kennis met een gestructureerde dagindeling.

Bij kinderopvang Jabadabadoe staat altijd voorop dat peuters plezier beleven aan de peuteropvang. Dit betekent dat ‘het spelen’ voorop staat. Uiteraard worden de peuters tijdens zijn of haar verblijf op de peuteropvang actief begeleid en gestimuleerd in zijn of haar ontwikkeling. Zo kan de peuteropvang ook een preventieve functie vervullen bij vroegtijdige signalering in de ontwikkeling van het jonge kind.

VVE

Kinderopvang Jabadabadoe is VVE (voor- en vroegschoolse educatie) gecertificeerd. Dat betekent dat zij een gecertificeerd VVE-programma aanbieden en dat het team is opgeleid en in het bezit is van een geldig VVE-certificaat. Soms kan een kind wat extra ondersteuning in zijn ontwikkeling gebruiken. Kinderen met verhoogd risico op een ontwikkelingsachterstand krijgen van het consultatiebureau een verklaring voor deelname aan VVE. Deze kinderen volgen hetzelfde programma als de andere kinderen, in samenwerking met de ouders aangevuld met extra stimulering voor de ontwikkeling. Dit gebeurt dan zowel op de peuteropvang als thuis. Kinderen die het VVE-programma volgen komen 4 ochtenden op de peuteropvang.

 

Mocht u uw kind willen aanmelden voor de Hamstergroep, dan kunt u zich inschrijven via www.jabadabadoe.info / Peuteropvang / aanmelden. Hier vindt u ook meer informatie over de peuteropvang en over de tarieven. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen via telefoonnummer 033 – 2538698 of via kinderopvang@jabadabadoe.info.

De jarigen van vandaag