Schoolfruit

schoolfruit_101116Mede op verzoek van de kinderen hebben we ons weer ingeschreven voor het ontvangen van schoolfruit. In november 2018 start de levering van groente en fruit. De kinderen krijgen per week zo’n 3 à 4 stuks fruit en/of groente. Dat wordt gezamenlijk in de groep verdeeld en opgegeten. In de groep staat een fruitmand waaruit de kinderen hun keuze kunnen maken. In de groepen wordt in deze periode extra aandacht besteed aan het eten en genieten van verantwoord voedsel.

Over het schoolfruit

Gedurende schooljaar 2018-2019 doet onze school mee met het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Dit is een Europees voorlichtingsprogramma dat de nadruk legt op het eten van voldoende groenten en fruit. Door EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten groenten en fruit te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook gezellig!

Wij zien in het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma een waardevolle investering in de gezondheid van de leerlingen nu én later als ze groot zijn. Het gezamenlijk in de klas eten van groenten en fruit is een effectieve, en voor de kinderen vooral een gezellige én leuke manier om ze daarbij te helpen. Wij hopen dat u dat óók vindt.

folder-ouders-eu-schoolfruit
Download hier de folder EUSF ouderbrochure 2016-2017

Gezonde traktaties

Kies voor een gezonde traktatie. Dat is niet alleen lekker, maar ook leuk! Hier vindt u links naar websites met creatieve ideeën voor gezonde traktaties.

euschoolfruit