Tekenles

Binnenkort starten er weer kunstlessen – met dank aan enthousiaste ouders en een bereidwillige school! De cursus wordt gegeven op een maandagmiddag na schooltijd en bestaat uit 6 lessen.

• Wanneer? Start nog niet bekend… per groep, om de 2 weken.
  • Tijd? De lessen duren 5 kwartier: van 15:45 uur tot 17:00 uur.
  • Waar? Op de Hoeve in een van de stamgroepen.
  • Kosten? De kosten bedragen € 90.00 per kind. (Dit is incl. materiaal)

Aan bod komen o.a.:

• Figuratief tekenen en vele andere technieken waarbij het kind vaardigheden leert om zich beter te uiten.
  • Thema’s die aansluiten bij de leefwereld van de kinderen
  • Leuke tekenspelletjes of oefeningen waarbij het kind sociaal vaardiger wordt
  • Psychomotorische en hersensynchronisatie oefeningen
  • Tekenen stimuleert het kind zodat het zich leert uiten en verwoorden. Dit geeft tegelijk meer zelfvertrouwen en zelfwaardering.

Hoe ziet een tekenles eruit?

• Een kringgesprek/ spelletje rond een thema.
  • Uitleven op papier met heel het lijf en de stem: het kind ervaart dit als heerlijk bevrijdend.
  • Het kunstwerk tekenen en kleuren/schilderen
  • Samen afsluiten en evalueren.

U kunt uw kind t.z.t. opgeven door de gegevens in de brief in te vullen en te mailen naar betekentaal@gmail.com.

We bieden ook ouders die geen kind op de BSO hebben de gelegenheid hun kinderen op te geven voor deze lessen . Wel is het zo dat BSO-kinderen voorrang krijgen bij plaatsing.

In de brief leest u ook meer over Marie-Jeanne die de cursus gaat geven!

Sinterklaas 5 december

Op 5 december vieren we het Sinterklaasfeest op school. Blijft u ook even kijken om 8.45 uur als Sint met zijn pieten aankomt bij het onderbouwhek ?

Oudergesprekken

26 november - groep 2 - 4 - 6

10 december - groep 1 - 3 - 8 (Vlinders in november)