Kerst 2016

Deze week start ons kerstproject “Kijk eens verder”. Het ons bekende kerstverhaal gaat over twee jonge mensen die een reis moeten ondernemen in een tijd waar macht, strijd en onrust heerst. Zij moeten een veilig onderkomen vinden. Het kind dat de moeder bij zich draagt, zal hoop brengen voor het volk. Door de eeuwen heen een herkenbaar verhaal dat ook in onze tijd weer actueel is.

Vragen die aan bod komen zijn: Hoe geef jij aandacht aan de ander? Wat is open staan voor de ander? Hoe denk je dat de ander zich zal voelen? Hoe kun je zorgen voor een ander? Wat is buitensluiten? Etc. We ontdekken de overeenkomsten en verschillen in ons denken, voelen en ons gedrag. We bespreken hoe we samen kunnen leven, werken en spelen.

Op woensdag 21 december beleven we samen met de kinderen de kerstviering. We delen bijzondere verhalen, we zingen over hoop en licht en we wensen elkaar gezellige kerstdagen toe. Gezien het karakter van de viering vindt het in beslotenheid plaats.

Wij sluiten het kerstproject af met een kerstmarkt. Wij nodigen u hierbij graag uit!

Op donderdag 22 december gaan we niet gymmen, want we bouwen die dag samen met de kinderen de kerstmarkt op.

De kerstmarkt wordt gehouden op donderdag 22 december van 18.30 uur tot 20.00 uur op het plein. De school is deze avond alleen toegankelijk voor toilet gebruik. Uw fiets kunt u parkeren op het onderbouwplein.

De kinderen verkopen die avond hun zelfgemaakte kerstwerkjes, er wordt een loterij gehouden, gezongen door een koor en een drankje aangeboden. De opbrengst van deze avond gaat naar Roparun. Dit is het goede doel dat dit jaar door de kinderen is gekozen. Een stichting die met het sponsorgeld zieke mensen hoop en licht biedt.

We zien u graag op de kerstmarkt!