Gezond eten op de Hoeve

Wie wil er eigenlijk niet gezond zijn? Niemand zal op deze vraag ontkennend reageren. Toch is en blijft het moeilijk om ‘gezond’ te handelen. Op het gebied van gezondheid in de school kun je denken aan de volgende aspecten: eten, bewegen, gedrag en leefomgeving.

Om structureel te werken aan het bevorderen van de gezondheid van de kinderen heeft het team van de Hoeve een kinderkeuken laten maken. Het is een prachtige keuken met een kookeiland die op kinderhoogte is uitgevoerd. De keuken is voorzien van alle moderne apparatuur.

De recepten van de leerlijn koken kunnen nu daar gemaakt worden met extra hulp van ouders. Zo leren we de kinderen niet alleen dat zelf koken lekker en gezond is, maar ze leren ook hoe je een recept moet lezen en moet aanpassen aan de hoeveelheid kinderen die willen proeven. De kinderen zijn ontzettend trots op de nieuwe kinderkeuken!

Keuken1