Zorgen voor elkaar

Het thema van dit paasproject is dit jaar: “Ik zorg voor jou”.

De maatschappij wordt steeds individualistischer, terwijl het juist heel belangrijk is om in onze schoolgemeenschap samen te leven en te werken, want alleen kunnen we niet respectvol en zorgvuldig de aarde en wereldruimte beheren. Bij deze aarde horen dieren, mensen en de natuur en daar willen wij zorg voor dragen.

In het paasproject richten we de aandacht op het behulpzaam zijn naar anderen. We komen vanuit de winter, waarin we bij thuiskomst lekker op de bank kruipen onder een dekentje met een warm drankje. Maar inmiddels komen de eerste lentezonnestralen door de wolken heen en zoeken de krokussen langzaam hun weg naar boven.

De mens keert zich weer meer naar buiten en ziet de wereld om zich heen. Een wereld waarin een helpende hand vaak hard nodig is. Zorg dragen voor een ander maakt je eigen wereldbeeld beter. Tijdens het paasproject vertellen we veel verhalen en hebben hier gesprekken over met de kinderen. We leren de kinderen hoe je zorg kan dragen voor een ander, een dier of de natuur en waarom het zo belangrijk is om dit te doen.

Op 15 april kwam Julius, het eerste kuikentje, uit het ei….

• Er zijn vandaag geen jarigen.

Donderdag 18 juli start onze zomervakantie. Dan zijn alle kinderen vrij tot maandag 2 september. Op 18 en 19 juli werken alle juffen en meesters nog wel. Dan gaan we namelijk verhuizen naar onze tijdelijke locatie. Best spannend allemaal!