Winterweer

In Nederland zijn er allerlei weersverschijnselen waar te nemen in de winter. De kinderen houden een weerbericht bij. Daarbij kijken ze naar de temperatuur. Is er bewolking? Is het dan: licht bewolkt/ zwaar bewolkt/ wisselend bewolkt of is het zonnig? Valt er neerslag in de vorm van regen, hagel of sneeuw? En hoe kunnen we meten hoeveel neerslag er gevallen is? Staat er wind of stormt het?

Als het heel koud is, dan bevriest het water. Maar wat gebeurt er dan als dat ijs weer warmer wordt. En wat gebeurt er als het water verwarmt wordt? Zo bekijken we de kringloop van het water. We bekijken ook hoe dit in de natuur gaat.

Er worden liedjes geleerd, verhalen verteld en voorgelezen. De  beginklank W van winterweer staat centraal. We leren de cijfers door de temperatuur te lezen op de thermometer en door de regenmeter af te lezen.

Oudergesprekken

De oudergesprekken staan weer gepland!

Onze zomervakantie start op vrijdag 8 juli om 15.30 uur! De kinderen in de onderbouw zijn deze vrijdag al vrij en ook de achtstejaars!