Toen opa en oma klein waren

Vroeger was alles anders. Dat horen de kinderen wel eens van opa en oma. Maar wat was er dan allemaal anders? Hadden opa en oma vroeger al een mobiele telefoon en was er toen al wel een computer? De kinderen leren over de tijd waarin opa en oma kind waren. Zij leren over de verschillende voorwerpen van toen. Daarnaast ervaren zij wat er allemaal werd gedaan op school. Zo werd er toen op een heus krijtbord geschreven en dit ervaren de kinderen nu zelf. Ook gaan de kinderen verschillende bordspelletjes spelen uit deze tijd.

Tijdens dit project werken wij over de beginklank “G” van groeien.

Op maandag 4 november zijn wij met de gehele onderbouw naar de brievenbus gelopen. De kinderen hebben in de klas een brief geschreven aan opa en oma, met daarin allerlei vragen. Wij hopen natuurlijk dat de opa’s en oma’s ook gaan terug schrijven.

Op donderdag 14 november zijn wij met de bus naar het oude ambacht en speelgoedmuseum geweest. Wij hebben daar heel veel geleerd en plezier gehad. Opa’s en oma’s, bedankt dat jullie mee waren!

• Er zijn vandaag geen jarigen.

De zomervakantie start op vrijdag 17 juli om 12 uur. De onderbouwkinderen zijn deze vrijdag al vrij.