OB weektaak 6

20 april 2020

Lieve Woelmuizen, Lieveheersbeestjes, Kikkers en Wasberen,

Het thema van de komende twee weken is:

Nu jullie niet naar school mogen komen hebben wij wat leuke ideeën bedacht om thuis te doen. Dit kun je alleen doen, samen met je broers/zussen of met je ouders.

We geven jullie iedere week een thuisopdracht die je kunt doen.  We hebben al veel leuke mail van jullie ontvangen vorige week. OB – weektaak 6 – 20 april 2020.pdf

Opdracht week 6

Maak een tekening van jezelf in de lente. Stuur je de tekening via de mail naar ons toe? We zijn benieuwd! Kijk naar het filmpje, die je ouders op de mail hebben gekregen. Dan zie je hoe deze tekening tot stand is gekomen.

onderbouw@dehoeveschool.nl

In de laatste twee weken voor de meivakantie probeert de juf jullie nog een keertje te bellen.

(voor ouders: we bellen met een anoniem nummer of met het schoolnummer)

Werkmappen

Wij krijgen veel vragen over de werkmappen. Verschillende kinderen hebben hun werkmap al uit. Wat goed dat jullie zo hard aan het werk zijn thuis! Wij wachten even de persconferentie van dinsdag af. Als we te horen krijgen dat de scholen na de meivakantie nog dicht blijven, zullen we extra werk voor jullie gaan regelen.

Ideeën om de komende week te doen:

Je kunt ook de activiteiten van de vorige weken herhalen.

Je kunt heel veel zelf doen. Als je het echt niet zelf kunt, kun je hulp vragen aan een ander! (uitgestelde aandacht).

• Spelen met stoepkrijt (motoriek, rekenen, beeldend vormgeven)
    Met stoepkrijt kun je veel leuke dingen doen!
    * Knoop een springtouw met de uiteinden aan elkaar en leg het in een willekeurige, gekke vorm op de stoep. Teken er met stoepkrijt bij zodat er een monster ontstaat.

* Teken een hinkelpad. Schrijf de cijfers in de vakken en hinkel over het pad.

* Teken cirkels op de stoep. Ga een stukje van de cirkels vandaan staan en mik iets (een dop of deksel) richting de cirkels. Lukt het om het voorwerp ín een cirkel te gooien?

* Ga met het stoepkrijt over een rasp en vang het geraspte krijt op in een doorzichtige fles of pot. Rasp verschillende kleuren krijt en maak op deze manier kleurige lagen.

* Ga op de stoep liggen en laat een ander jou omtrekken. Daarna kan je jezelf grappige lente kleren aantrekken.

• Vouwen (motoriek, rekenen)
    Vouwinstructie tulp 1: eenvoudig
    Vouwinstructie tulp 2: moeilijk
  • Eigen projecten (wereldoriëntatie, taal)
    Werk verder aan je eigen project. Heb je al een leuk onderwerp bedacht? Heb je al veel informatie gevonden? We zijn heel benieuwd naar jouw presentatie!
  • Leer het liedje: Lente. Word jij hier ook zo blij van?
  • Lente speurtocht. Ga op zoek naar verschillende lente voorwerpen en dieren. Kruis op het blad aan wat je hebt gevonden. (onderzoeken, wereldoriëntatie)
  • Leer dit versje (taal en geheugen)
  • Maak een schaduwtekening. De zon schijnt! Maak van je favoriete speelgoed een opstelling en maak een mooie schaduwtekening. Schrijf de namen of de letters van je speelgoed erbij. (motoriek en beeldend werken)

• Meten (voor jongsten met bijvoorbeeld blokjes, oudsten kunnen een echte liniaal gebruiken) ( Rekenen)

• Ga samen met je vader/moeder, broer of zus op zoek naar cijfers in je huis. (het huisnummer, op de thermometer, een tijdschrift, op een verpakking van levensmiddelen, afstandsbediening, radiatorknop, klok enz.). Om de beurt zoek je een cijfer in de juiste volgorde. Je begint bij 1. Als je het gevonden hebt schrijf je het op. Daarna mag de volgende naar een cijfer gaan zoeken. (Rekenen)

• En alvast voor de meivakantie hebben we deze leuke opdracht voor jullie.
    Doe de activiteitenbingo. Lukt het om alles te doen? Succes!

Een dikke knuffel op afstand voor jullie allemaal,

Sharon, Dicky, Theresia, Petra, Yvette, Lisa en Trudy

• Er zijn vandaag geen jarigen.

De zomervakantie start op vrijdag 17 juli om 12 uur. De onderbouwkinderen zijn deze vrijdag al vrij.