OB weektaak 5

14 april 2020

Lieve Woelmuizen, Lieveheersbeestjes, Kikkers en Wasberen,

Het thema van de komende twee weken is:

Nu jullie niet naar school mogen komen hebben wij wat leuke ideeën bedacht om thuis te doen. Dit kun je alleen doen, samen met je broers/zussen of met je ouders.

We geven jullie iedere week een thuisopdracht die je kunt doen.  We hebben al veel leuke mail van jullie ontvangen vorige week.

Opdracht week 5

Hè wat vervelend, mijn veter hangt weer los. Mama is aan het werk, papa is aan het werk. Hoe moet ik nu mijn veter strikken? Via het filmpje wordt precies verteld hoe je je veters kunt strikken. Ga maar heel veel oefenen, dan kun je (als de school weer open is) een veterstrik diploma verdienen!

Tot aan de meivakantie hebben wij nog twee weken school. In deze twee weken probeert de juf jullie nog een keertje te bellen.

(voor ouders: we bellen met een anoniem nummer of met het schoolnummer)

Ideeën om de komende week te doen:

Je kunt ook de activiteiten van de vorige weken herhalen.

Je kunt heel veel zelf doen. Als je het echt niet zelf kunt, kun je hulp vragen aan een ander! (uitgestelde aandacht).

• Bekijk de natuur op je buik. Als je op je buik ligt zie je veeel meer. Bekijk kriebelbeestjes en teken of klei ze na. Laat je ze wel weer even vrij in de natuur, voordat je weer naar binnen gaat? (Observeren en motoriek)
  • Maak een wormenhotel met een jampotje en laagjes aarde, wit zand en blaadjes kun jij de gangetjes van de wormen bestuderen. Door op de grond te stampen komen de wormen naar boven! Laat je de wormen na een nachtje in het hotel weer vrij? (Observeren en sorteren)
  • Limonade maken. Neem een kan water en schijfjes fruit. Proef welk fruit jij lekker zou vinden voor in jouw limonade. Stop alles in de kan en laat het een uurtje in de koelkast staan. Daarna kun je limonade drinken in de tuin! (Zintuigen)
  • Ren naar het goede cijfers. Teken op de grond alle cijfers die je kent. Maak ook een startlijn. Laat papa of mama een cijfer noemen en ren zo hard als je kunt naar dit cijfer. (tellen/cijfers en motoriek)
  • Eigen project.
    Bedenk een onderwerp waar jij meer over wilt weten. Maak een woordweb. Bedenk daar twee of drie leervragen bij. Laat deze vragen opschrijven. Dan ga je zelf of met je ouders/broer/zus de antwoorden opzoeken.Maak daar een presentatie van en laat dit aan je gezin zien. Je kunt het ook aan ons opsturen als je dat wilt, via de mail. Je kunt erover vertellen, een poster maken, een museum maken, een werkstuk, een boekje, een poppenkast, een dansje of bedenk zelf een leuke manier. Je kunt hier meerdere weken aan werken.
    (informatieverwerking en presenteren)Kijk naar het filmpje dat we naar je ouders gestuurd hebben
  •  Groep 1: Bedenk rijmwoorden bij de volgende woorden (het mogen ook onzinwoorden zijn bijv. muis-wuis en muis-huis is natuurlijk ook goed):
    -hart
    -tulp
    -zon
    -schat
    -bloem
    -ring
    Hoeveel woorden kun jij bij een woord bedenken? (taal (rijmen))https://www.youtube.com/watch?v=xMJKoNnlz6U
  • Groep 2: Laat je vader of moeder een woord in stukjes zeggen, jij plakt de klanken aan elkaar en zegt het hele woordZ – O – N zeg zzzzzz   – o – nnnnnn het kind zegt : “zon”Kijk naar het taalfilmpje, daarin wordt uitgelegd hoe je dit kunt oefenen met je vader, moeder of broer/zus. (taal)(Voor ouders: dit is een belangrijke oefening voor het leesproces in groep 3).
  • Leer dit versje uit je hoofd. Bedenk er zelf bewegingen bij (taal (rijmen) en motoriek)

Je kunt zelf een taak in huis doen, in overleg met je ouders. Jij bent er verantwoordelijk voor dat de taak gedaan wordt en dat het goed is gedaan (zelfredzaamheid en verantwoordelijkheid).

Bijvoorbeeld:

* Zorgen dat het speelgoed goed opgeruimd is,

* Tafel dekken en afruimen,

* De planten verzorgen zowel binnen als buiten,

* Dagschema neerzetten/ opschrijven en doorstrepen of wegzetten wat geweest is.

Een dikke knuffel op afstand voor jullie allemaal,

Sharon, Dicky, Theresia, Petra, Yvette, Lisa en Trudy

Vragen? onderbouw@dehoeveschool.nl

Ga terug naar weektaak 4

• Er zijn vandaag geen jarigen.

De zomervakantie start op vrijdag 17 juli om 12 uur. De onderbouwkinderen zijn deze vrijdag al vrij.