OB weektaak 3

30 maart 2020

Lieve Woelmuizen, Lieveheersbeestjes, Kikkers en Wasberen,

Nu jullie niet naar school mogen komen hebben wij wat leuke ideeën bedacht om thuis schooltje te spelen. Dit kun je alleen doen, samen met je broers/zussen of met je ouders.

We geven jullie iedere week een thuisopdracht die je kunt doen.

Paasproject

Deze week begint het paasproject: “Er hangt liefde in de lucht”. De opening van het project kun je zien als je ouders de link in de mail, die ze van school krijgen, openen.

Persoonlijk contact

Het lijkt ons leuk om jullie allemaal even een keer te spreken. We kunnen niet bij jullie op bezoek komen, daarom gaan we jullie allemaal een keertje bellen in de komende twee weken.

(voor ouders: we bellen met een anoniem nummer of met het schoolnummer).

Opdracht week 3:

We mogen nu niet bij andere mensen op bezoek gaan. Je kunt dus niet met andere kinderen gaan spelen of bijvoorbeeld bij opa en oma op visite gaan. Daarom lijkt het ons een goed idee, dat je deze week zelf een kaart/brief maakt voor iemand die je nu heel erg mist of waarvan je vindt dat hij of zij het verdient, bijvoorbeeld omdat ze ziek of alleen zijn.

Ideeën om de komende week te doen:

• Je kunt heel veel zelf doen. Als je het echt niet zelf kunt, kun je hulp vragen aan een ander! (uitgestelde aandacht).
  • Wanneer je schooltje speelt, is het een idee om dagritmekaartjes/planbordkaartjes zelf te tekenen en dan ook te gebruiken (leren plannen).

• Je kunt vragen of iemand je een verhaal/boek voorleest. Daarna kun jij zelf proberen het verhaal na te vertellen. Misschien kun je leuke vragen stellen, waarbij je wie, wat en waar gebruikt (taal en geheugen).
  • Dit prentenboek past goed bij het project. Kun jij ontdekken waarom er in de boek ‘Liefde in de lucht’ hangt? (taal) Schatje en Scheetje : https://www.wepboek.nl/product/schatje-en-scheetje/?kind
    (Als je lid bent van de bibliotheek kan je vader of moeder op de volgende site inloggen om verhaaltjes te luisteren en te kijken en om spelletjes te doen):
  • Voor de kaart kun je een hartje vouwen en die opplakken en versieren. Hoe je het kunt vouwen zie je als je de volgende link opent (motoriek en tekst bedenken en schrijven).https://www.youtube.com/watch?v=qVXjDbIVtGI
  • Als je strijkkralen hebt, kun je de hartjes maken die we hierbij hebben gevoegd? Maak ze in de kleur die jij mooi vindt. Als het klaar is laat je het werkje door je vader of moeder strijken.
    Geef/stuur het hart aan iemand die je lief vindt of hou het zelf (Fijne motoriek).

• Teken een plattegrond van je kamer of van de tuin. Kijk goed hoe je meubels of de tuin er van boven af uitziet. Nog leuker: gebruik de plattegrond als schatkaart. Verstop paaseieren in je kamer of in de tuin en zet kruisjes op de plattegrond op de plekken waar je een ei hebt verstopt.
    Kunnen je ouders of broer/zus de eieren vinden? Jullie kunnen de rollen natuurlijk ook omdraaien (Rekenen, oriëntatie in de ruimte)
  • Schrijf zelf (of samen) de cijfers die je kent met stoepkrijt op de straat (of op losse blaadjes), noem om de beurt een cijfer en laat de ander er naartoe rennen.
    Om het moeilijker te maken kun je 1 of 2 nieuwe cijfers erbij schrijven. (voor de ouders een richtlijn: jongsten t/m 6, of verder als ze de cijfers kennen en de oudsten t/m 12 en mogen door tot 20. Rekenen en motoriek)
  • Laat je ouders of broer/zus het versje ‘Allemaal kusjes’ voorlezen. Probeer deze week maar of je het uit je hoofd kunt opzeggen. Suggestie: tijdens het lezen kun je de woorden uitbeelden bij jezelf. Je kunt het ook met een boze, verdrietige, blije of bange stem herhalen (of bedenk zelf een manier). (taal, rijmen, rekenen en emotieherkenning)
  • Is het tijd om te bewegen, kijk dan eens bij de leuke gratis dramalessen door Buro Bis. Klik op de onderstaande link. (motoriek en expressie) https://www.instagram.com/buro_bis/
  • Voor leuke ideeën om te werken over lente, liefde en Pasen kunnen je ouders ook kijken op: kleuterportaal.nl

We missen jullie! Jullie ons ook? Een fijne week. Een dikke knuffel op afstand voor jullie allemaal!

Sharon, Dicky, Theresia, Petra, Yvette, Lisa en Trudy

Ga naar Opdracht week 2 – 23 maart 2020

• Er zijn vandaag geen jarigen.

De zomervakantie start op vrijdag 17 juli om 12 uur. De onderbouwkinderen zijn deze vrijdag al vrij.