OB weektaak 2

Lieve Woelmuizen, Lieveheersbeestjes, Kikkers en Wasberen,

Nu jullie niet naar school mogen komen hebben wij wat leuke ideeën bedacht om thuis schooltje te spelen. Dit kun je alleen doen, samen met je broers/zussen of met je ouders.

We geven jullie iedere week een thuisopdracht die je kunt doen.

Opdracht week 2:

We werken over fotografie en dit weekend is de lente begonnen, hoe kun je bij jou thuis of in de buurt van jouw huis zien dat het lente is? Ga daar eens naar op zoek. Als je mooie dingen tegen komt, maak daar dan een foto van en stuur hem op, zodat wij ook mee kunnen genieten. Stuur je foto naar: onderbouw@dehoeveschool.nl .

We zijn benieuwd wat jullie ons gaan sturen!

Ideeën om de komende week te doen:

• Je kunt heel veel zelf doen. Als je het echt niet zelf kunt, kun je hulp vragen aan een ander! (uitgestelde aandacht).
  • Wanneer je schooltje speelt, is het een idee om dagritmekaartjes/planbordkaartjes zelf te tekenen en dan ook te gebruiken (leren plannen).

• Je kunt vragen of iemand je een verhaal/boek voorleest. Daarna kun jij zelf proberen het verhaal na te vertellen. Misschien kun je leuke vragen stellen, waarbij je wie, wat en waar gebruikt (taal en geheugen).
  •  Laat één van je ouders of broer/zus een zin zeggen en dan mag jij het aantal woorden stampen. Je kunt het aantal stampen dan tellen (taal en tellen).
  • Ga samen iets lekkers koken. Lees samen het recept. Jij kunt heel goed helpen met wegen, snijden, in de pan roeren, kneden en opdienen. En natuurlijk lekker samen opeten (taal, rekenen, motoriek, samenwerken).
  • Zoek in je kamer 5 voorwerpen en sorteer die van groot naar klein. Kun je het ook met meer voorwerpen? (rekenen)
  • Leg cijfers op de goede volgorde op de trap, je ouder/broer/zus zegt een getal en jij gaat naar de goede trede toe. Wil je het een beetje moeilijker maken voor jezelf haal dan een paar cijfers weg (rekenen).
  • Zing eens een liedje dat je op school hebt geleerd en leer het aan je ouders, broer/zus (muziek).
  • Voorjaarschoonmaak doe je in de lente. Help mee met je eigen kamer opruimen, stof afnemen, poetsen en stofzuigen. De schone was lekker aan de waslijn ophangen en als het droog is helpen met opvouwen en opruimen in de kast (motoriek, verantwoordelijk zijn voor je spullen, structureren).
  • Op deze sites kunnen je ouders nog meer ideeën vinden om te doen:

o        Juf Sanne

o        Juf Anke

o        Juf Janneke

o        Juf Marije

We missen jullie! Jullie ons ook? Een fijne week. Een dikke knuffel op afstand voor jullie allemaal!

Sharon, Dicky, Theresia, Petra, Yvette, Lisa en Trudy

Ga naar Opdracht week 1 – 17 maart 2020

• Er zijn vandaag geen jarigen.

De zomervakantie start op vrijdag 17 juli om 12 uur. De onderbouwkinderen zijn deze vrijdag al vrij.