OB weektaak 10

2 juni 2020

Lieve Woelmuizen, Lieveheersbeestjes, Kikkers en Wasberen,

Het thema van de komende weken is:

poep

Thuis kunnen jullie met dit project aan de slag.

Luister naar dit liedje en beantwoord daarna de vragen (Taal, kritisch luisteren)

De keutelkampioen:

Laat iemand de volgende vragen aan je stellen. Als je goed geluisterd hebt, kun je de vragen vast beantwoorden.

1. Welk dier is de keutelkampioen?
  2. Wat doet de ooievaar als hij warme poten heeft?
  3. Wat doet de gorilla met zijn poep?
  4. Welk dier wordt een poepkanon?

Aftelkalender maken (Rekenen)

Maak een aftelkalender om te zien hoelang het nog duurt tot je weer met z’n allen naar school mag komen. Zet daarop de cijfers, zodat je makkelijk kunt zien hoeveel dagen het nog duurt.

Ook kun je een aftelkalender maken, zodat je kunt zien hoelang wij nog naar school moeten totdat het zomervakantie is.

Spuit de poep eraf (motoriek)

Teken met stoepkrijt allemaal drollen op de stoep. Spuit daarna met een waterpistool of een plantenspuit de stoep weer helemaal schoon. Dan kan niemand meer in de poep stappen.

Poepkoekjes bakken (motoriek, taal, rekenen)

Lees het recept samen met je ouders/broer/zus het recept.

Weeg de ingrediënten af en maak het deeg. Drollen draaien en daarna in de oven. Durf jij dit op te eten?

Ingrediënten:

• 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram donkere basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker (= 16 gram)
  • ei
  • 360 gram bloem
  • 40 gram cacao
  • Eetbare oogjes (die kun je o.a. hierkopen)
  • Glazuur of decoratiestift (van  Oetker)

Recept drollenkoekjes deeg

1. Mix de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker tot een gladde massa.
  2. Voeg het ei, de bloem en cacao toe en kneed het deeg tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  3. Maak van het deeg een bol, verpak hem met vershoudfolie en leg hem minimaal een uur in de koelkast. Een nachtje kan ook. Hoe kouder het deeg hoe minder de drollenkoekjes straks inzakken of uitlopen.
  4. Als het deeg goed koud is, kun je de drollenkoekjes maken. En dat begint met het voorverwarmen van de oven op 175 graden.
  5. Daarna verdeel je de bol deeg in 12 ongeveer gelijke stukken.
  6. Die stukken kneed je even door elkaar en dan rol je er een lange slang van met een puntig uiteinde.
  7. De slang rol je op tot een drol en het puntje steek je een beetje omhoog.
  8. Daarna bak je de drollenkoekjes gaar in 15-20 minuten in de oven.
  9. En als de koekjes afgekoeld zijn, dan geef je ze als finishing touch nog een paar ogen, net als de drol emoticon. De oogjes kun je er opplakken met glazuur – gemaakt van poedersuiker met een paar druppels water – of met de decoratiestiften van Dr. Oetker. En dan is je kindertraktatie klaar!

We zijn blij dat jullie weer naar school kunnen komen en dat we hier weer samen hard aan het werk kunnen gaan. Op de andere dagen kun je bovengenoemde spelletjes doen, maar je mag natuurlijk ook lekker zelf spelen.

Een dikke knuffel,

Sharon, Dicky, Jolien, Petra, Yvette, Lisa en Trudy

Herfstvakantie

Van 19 tot en met 23 oktober is onze herfstvakantie.