17 maart 2020

Opdracht week 1:

We werken over fotografie. Maak een foto van een activiteit die je deze week thuis doet. Bedenk er zelf een verhaaltje bij of leg zelf uit wat we op de foto zien. Laat je ouders of broers/zussen de foto met het verhaaltje mailen naar onderbouw@dehoeveschool.nl.

Wij printen jouw foto met verhaaltje en stoppen het dan in jouw rapfolio.

We zijn benieuwd wat jullie ons gaan sturen!

Ideeën om de komende week te doen:

• Je kunt heel veel zelf doen. Als je het echt niet zelf kunt, kun je hulp vragen aan een ander! (uitgestelde aandacht).
  • Wanneer je schooltje speelt, is het een idee om dagritmekaartjes/planbordkaartjes zelf te tekenen en dan ook te gebruiken (leren plannen).

• Je kunt vragen of iemand je een verhaal/boek voorleest. Daarna kun jij zelf proberen het verhaal na te vertellen. Misschien kun je leuke vragen stellen, waarbij je wie, wat en waar gebruikt (taal en geheugen).
  • Laat iemand een woord zeggen dat jij in stukjes mag klappen: bijvoorbeeld fotografie, wordt fo-to-gra-fie, dus 4 klapjes (taal en rekenen).
  • Zoek spullen of plaatjes die dezelfde beginklank hebben. We zijn nu bezig met de a van appel en de f van fotograaf. Je kunt dit op een papier plakken (taal).

• Gezelschapsspelletjes spelen (rekenen, samenspelen, tegen je verlies kunnen).
  • Maak een mooie tekening (fijne motoriek en beeldend vormgeven).
  • Knutsel iets leuks (fijne motoriek en beeldend vormgeven).
  • Scheerschuim op de tafel smeren en daarna erin tekenen. Als je klaar bent, ga je de tafel weer schoonmaken (fijne motoriek en lateralisatie).

• Je kunt een ketting rijgen of een vorm maken van strijkkralen. Maak er een mooi patroon van (fijne motoriek en rekenen).
  • Kleien, je kunt ook zelf klei maken, kijk daarvoor op: https://jufbianca.nl/2011/10/zelfgemaakte-klei/ (fijne en grove motoriek)
  • Zet muziek aan en ga dansen. Je kunt zelf een dansje bedenken (motoriek, muzikale expressie en beweging).
  • Werk samen in de tuin: onkruid wieden, gras maaien, bestrating boenen, zaaien, enzovoort.
  • Als je op de IPad of laptop mag is het leuk om te kijken bij de spellen van: IPADS:
    Juf Jannie (rekenen en taal)
    Letterschool (taal)

Groetjes van Sharon, Theresia, Dicky, Petra, Yvette, Lisa en Trudy.

• Er zijn vandaag geen jarigen.

De zomervakantie start op vrijdag 17 juli om 12 uur. De onderbouwkinderen zijn deze vrijdag al vrij.