Waar draait het om

Tot de voorjaarsvakantie werken de kinderen aan het techniekproject “waar draait het om”. In de onderbouw werken de kinderen over alles wat draait. Welke voorwerpen draaien er allemaal? En op welke manier draait dit? Al deze voorwerpen helpen ons om verschillende problemen op te lossen en daar komen de kinderen achter tijdens dit project.

In de klas leren de kinderen over de verschillende manieren van draaien en wat dit inhoudt, maar ook ontdekken de kinderen veel zelf. Op de gang is een echte werkplaats ingericht. Hierin mogen de kinderen zelf aan de slag. Fietsen, toetsenborden, muizen, en nog veel meer voorwerpen worden deskundig uit elkaar gehaald. Schroevendraaiers en veiligheidsbrillen worden gebruikt om dit voor elkaar te krijgen.

Tijdens dit project staat er weer een letter centraal: de “W” van wiel. De kinderen gaan allerlei woorden bedenken die met deze letter beginnen. Hebben de kinderen thuis een voorwerp dat begint met deze letter, mag dit zeker meegenomen worden naar school.

Onze zomervakantie start op vrijdag 8 juli om 15.30 uur! De kinderen in de onderbouw zijn deze vrijdag al vrij en ook de achtstejaars!