Sinterklaas

Zaterdag 14 november komt Sinterklaas weer aan in Nederland. Vanaf maandag 16 november zullen de kinderen werken over Sinterklaas en zijn roetveegpieten. Er vindt dan een opening plaats en de kinderen horen wat Sinterklaas meemaakt bij ons op school. Zou Sint ook bij ons langskomen op 3 december a.s.?

Sinterklaasviering 3 december

Sint en de Piet hebben ook dit jaar de weg naar de Hoeve kunnen vinden. Piet stond al bij het onderbouwhek te wachten, maar Sint was op school blijven slapen. Ze hadden gisteravond nog een feestje met de Pieten, vertelde hij. Hij lag nog te snurken toen alle kinderen al in de grote zaal zaten. Hij werd wakker gemaakt en was een beetje de weg kwijt. Toen de kinderen een liedje zongen, ging het al stukken beter gelukkig! Die liedjes herkende hij wel een beetje, maar waren ook een beetje anders, vond hij.

Meer foto’s

Weekopening 23 november

De slaapplek van Piet is al helemaal ingericht.

Op maandag hebben de kinderen kunnen gezien dat de Piet is geweest. Hij heeft zijn ontbijt laten staan en het bed was niet opgemaakt. Ook heeft hij een brief achter gelaten. Daar stond in dat hij door het licht van de lantaarnpaal niet zo goed kan slapen. Het is te licht.
Hoe gaan de kinderen dit probleem voor hem oplossen? Volg het verhaal op de speciale pagina over Sinterklaas!

Op donderdag 3 december komen Sinterklaas en Piet bij ons op school. De gezamenlijke opwachting bij het onderbouwhek is er dit jaar niet bij. Maar dat hoeft ook niet, want Sinterklaas en Piet zijn ’s morgens al binnen, zij hebben namelijk samen op school geslapen in de ingerichte slaapkamer.

Voor eten en drinken tijdens de ochtendpauze wordt gezorgd.

We maken er een gezellig Sinterklaasfeest van!

Weekopening 16 november

Afgelopen maandag kwam Hans tijdens weekopening het toneel opgelopen. Hij had een hele belangrijke brief. Het was een brief van Sinterklaas. Hij vroeg zich af of er misschien een Pietje bij ons op school kan slapen, zodat deze Piet vanuit hier makkelijk de schoentjes ’s nachts van de kinderen in Hoevelaken kan vullen en hij dus niet zoveel hoeft te reizen.  Natuurlijk mag dat. Samen met de kinderen hebben we besproken hoe we er voor kunnen zorgen dat hij een gezellig plekje kan krijgen. De Woelmuizen gaan een lekker bedje regelen voor hem en de Lieveheersbeestjes gaan een mooi schilderij maken. De andere groepen bespreken in de klas hoe ze het plekje voor Piet zo gezellig mogelijk kunnen maken. Deze week gaat de onder- en middenbouw hiermee aan de slag.  Hopelijk kan hij dan snel en fijn bij ons slapen.

Spannend hoor!

Het begin van het slaapplekje is er; een bed en een knuffeltje voor Piet….

Alle foto’s

Oudergesprekken

Op 8 december zijn de oudergesprekken voor groep 1, 3 en 8 gepland.

Kerstvakantie

Voor midden- en bovenbouwkinderen begint vrijdag 18 december om half 4 de kerstvakantie. De onderbouwkinderen zijn deze vrijdag al vrij. Tot maandag 4 januari!