Post

In de onderbouw werken wij in januari 2019 aan het project “de post”. De kinderen schrijven kaarten en brieven aan elkaar. Wanneer de kaart af is, stoppen zij deze in een mooie envelop en brengen zij deze naar het postkantoor. De postbode zorgt ervoor dat de envelop op de goede plek terecht komt. De postbode kan zien waar de envelop heen moet door goed op de voorkant te kijken. Daarop is een naam, adres, postcode en woonplaats geschreven, passend bij het kind voor wie de kaart of brief is.

Vroeger kregen de mensen alleen maar handgeschreven brieven en kaarten door de brievenbus. De mensen hadden nog geen computer waarop zij de brieven konden typen. Zij moesten alles zelf maken. Ook was er nog geen telefoon waarmee zij konden communiceren. Alle communicatie ging via de post.

Tegenwoordig krijg je op heel veel verschillende manier je post binnen. Dit kan nog steeds via de postbode die de brieven of kaarten bij jou in de brievenbus stopt, maar door het internet is dit steeds minder geworden. Nu ontvang je brieven op een emailadres en kun je de brief lezen op de computer of IPad. Ook kunnen wij tegenwoordig video-bellen, appen en kun je de krant lezen op de computer.

Door deze verandering krijg je veel minder brieven of kaarten in je brievenbus en dat is toch wel heel jammer. Hoe leuk is het om een mooie brief of kaart te krijgen. Het is heel speciaal als iemand echt voor jou een mooie kaart maakt en hierbij geen computer gebruikt. Diegene moet goed nadenken hoe hij de kaart wil maken en besteedt daar dan heel veel aandacht aan. Het is dan eigenlijk een mini cadeautje in je brievenbus.

Daarnaast is het ook heel leuk om zelf een kaart te maken en deze op te sturen naar iemand. Je kunt de kaart helemaal maken, zoals je dit zelf wilt. Een kleine, een grote of juist een kaart met heel veel glitters. Hoe je de kaart maakt, hangt van de situatie af. Je kunt een kaart sturen bij leuke momenten, bijvoorbeeld als iemand jarig is, om iemand uit te nodigen voor jouw feestje of om te vertellen hoe lief jij diegene vindt.

Je kunt ook een kaart sturen naar iemand die verdrietig is. Hierdoor weet diegene dat je aan hem denkt en zal hij of zij zich vast beter voelen. Op die manier zorg je voor elkaar. Je denkt aan diegene die verdrietig is en je zorgt ervoor dat hij zich gesteund en gezien voelt.

Probeer maar eens om een mooie kaart of een handgeschreven brief voor iemand te maken. Je zult zien dat dit heel leuk is om te doen. Ook zul je merken dat, diegene waarvoor jij de kaart maakt, heel blij zal zijn als hij jouw kaart in de brievenbus vindt. En misschien krijg je dan ook wel een kaartje terug!

Kerstvakantie

19 december sluiten we het kerstproject af met een kerstontbijt. 's Middags krijgen de onderbouwkinderen om half 4 vrij. De midden- en bovenbouw starten vrijdag om 12 uur met hun vakantie! We starten in het nieuwe jaar op maandag 6 januari!

Oudergesprekken

10 december - groep 1 - 3 - 8 (Vlinders in november)