Over de fiets

‘Wie kan er al zonder zijwielen fietsen?’ De kleuters zijn vaak heel trots als ze helemaal los kunnen fietsen. Met de kinderen bedenken we wat we willen leren over de fiets. Vragen die naar boven komen zijn: Hoe wordt een fiets gemaakt? Waarom zit er een zadel op een fiets? Heb je altijd een stuur nodig? En zo kunnen we nog veel meer vragen bedenken. Gedurende het project gaan we op zoek naar de antwoorden. Alle onderdelen van de fiets worden benoemd. En de beginklank F staat centraal.

De fietsenmaker haalt de fietsen uit elkaar en gaat kijken of hij ze weer kan repareren. En hoe plak je een band? Allemaal techniek wat aan de orde komt.

Onze zomervakantie start op vrijdag 8 juli om 15.30 uur! De kinderen in de onderbouw zijn deze vrijdag al vrij en ook de achtstejaars!