OB & Sinterklaas 2016

Wat is er nu weer aan de hand? Op het podium stonden pannen op een kookplaat met daarin eten, maar de sperzieboontjes waren ongekookt en het vlees en de aardappels aangebrand. Dicky en Valou vroegen zich af welke kinderen het zo hadden achtergelaten. Opeens ging de telefoon. Het was de kookpiet. Hij moet er voor zorgen dat de Sint gezond eten krijgt. De oude kookpiet is met pensioen en nu moest hij het doen. Maar dat is niet zo goed gelukt. De kinderen weten, zeker nu ze meerdere keren in het kinderkookcafé boven in de school hebben gekookt, dat hij een recept nodig heeft. De kookpiet heeft stress. Dicky en Valou stellen voor dat wij hem zullen helpen. Piet is echt opgelucht. Iedere groep gaat een gezond recept maken. Die kan de kookpiet dan voor Sinterklaas klaar maken. Dat is een goed idee! De komende weken gaan we hiermee aan de slag. Wat zal de Sint verrast zijn.

We spelen volop in de groepen. De pieten pakken pakjes in, terwijl Sint een dutje doet in zijn bed. In de groepen kunnen de kinderen in het huisje hun schoen zetten en komt de Sint met zijn pieten ook weleens op bezoek. Ze maken een verlanglijstje en stoppen die in hun schoen. Sinterklaas werkt druk in zijn werkkamer, die in de groepen is gemaakt. De stoomboot is aangemeerd in de gang. Hij maakt verre reizen met Sint en zijn Pieten aan boord. Zelfs Amerigo mag mee. De letter S van Sinterklaas staat centraal. En er wordt volop gewerkt aan Sinterklaas opdrachten: De kinderen vouwen, plakken, verven en maken een kralenplank. Met klei worden pepernoten en chocoladeletters gemaakt. En er ontstaan mooie bouwwerken waar de Piet en de Sint een plekje krijgen. Kortom het is weer een gezellige boel.

Op maandag 5 december vieren we Sinterklaas op school.

Onze zomervakantie start op vrijdag 8 juli om 15.30 uur! De kinderen in de onderbouw zijn deze vrijdag al vrij en ook de achtstejaars!