Mobiel menu

Een wiebeltand

De kinderen gaan bekijken bij elkaar en in de spiegel hoeveel tanden ze in hun mond hebben. Ze zien dat ze kiezen en tanden hebben. Ze benoemen kiezen, tanden en hoektanden. Wat doe je met je tanden en wat doe je met je kiezen?

We leren versjes en liedjes over wisselen, poetsen en de tandarts. De letter t staat centraal. We zoeken woorden die met de t beginnen. De kinderen knutselen tandendoosjes of gebitten.

Per groep mochten we een bezoekje bij de tandarts Hulshof brengen. Hij vertelde over zijn werk en liet verschillende dingen zien. De tandartsassistente assisteerde de tandarts. De vragen die de kinderen hadden, heeft de tandarts beantwoord of laten zien. Er mocht een kind in de stoel zitten. We gingen samen kijken of zijn/haar tanden goed gepoetst waren. Met een kleurstoftabletje was de nog aanwezige tandplak goed te zien. Daarna hebben de kinderen een korte poetsles gekregen. De kinderen weten nu allemaal hoe en hoe vaak ze moeten poetsen. Dit kunnen ze weer extra goed doen met hun nieuwe tandenborstel. Dit was een zeer leerzaam uitstapje naar de tandarts. Bedankt tandarts en assistente!