De kok in de keuken

Wat een gezelligheid in de gang. Er is een restaurant met een keuken erbij, waar de kok de gerechten kan bereiden. De kok kan de ingrediënten voor de gerechten in het winkeltje kopen. Dan gaat hij hard aan het werk. De kinderen uit het huisje mogen naar het restaurant komen als ze gereserveerd hebben. De ober/serveerster dekt de tafel en neemt de bestelling op. Hij/zij brengt de bestelling naar de keuken en de kok maakt het gerecht dat de klant wil klaar. Dan brengt de ober/serveerster het naar de tafel. De gasten eten keurig met mes en vork  hun eten op. Als ze betaald hebben, kunnen ze weer naar huis gaan. De kok en de ober/serveerster ruimen de keuken en het restaurant weer netjes op.

In de klas bouwen we, spelen we, knutselen we zingen we, lezen we en praten we over de kok in de keuken. Wat weten de kinderen al veel, maar we kunnen nog veel meer leren. Welke gerechten kun je allemaal koken? Welke ingrediënten heb je daarvoor nodig? Hoe bereid je een gerecht? Wat moet je doen als kok? Allerlei begrippen komen aan de orde, bijvoorbeeld snijden, kloppen, koken, bakken, wokken, soeplepel, garde, voorgerecht, hoofdgerecht, toetje.  De letter K van kok staat centraal.

Onze zomervakantie start op vrijdag 8 juli om 15.30 uur! De kinderen in de onderbouw zijn deze vrijdag al vrij en ook de achtstejaars!