Mobiel menu

De dokter

Iedereen is weleens ziek. Wanneer ga je naar de dokter? Wat doet een dokter dan? Een dokter noem je ook wel huisarts. Maar soms ga je ook naar het ziekenhuis als er iets onderzocht moet worden: dan ga je ook naar een dokter, maar dat noem je een specialist.

Word je met spoed naar het ziekenhuis gebracht, dan kom je op de spoedeisende hulp. Daar werkt de vader van Jesse Delen. Hij is bij ons op school geweest en heeft verteld en laten zien wat hij daar doet. Hij heeft een paar onderdelen die hij doet in het ziekenhuis laten zien. Hij heeft een arm, die zogenaamd gebroken was in het gips gezet. De kinderen hebben ook een röntgenfoto kunnen zien. Daarop konden ze de gebroken botten zien. Kinderen uit de groepen mochten assisteren bij het aanleggen van een nekkraag. En in alle groepen konden de ze vragen stellen. Bedankt Jasper voor de leerzame ochtend.

 

Op de gang en in het huisje wordt volop gespeeld. De zieke mensen kunnen in de wachtkamer plaats nemen en worden dan door de assistente opgehaald. Dan wordt de patiënt onderzocht door de dokter. Als het ernstig is, dan kan de patiënt opgenomen worden in het ziekenhuis. Er ligt regelmatig een kind in het grote ziekenhuisbed in de gang. Gelukkig wordt iedereen weer beter. In de apotheek is de apotheker druk met het lezen van een recept en met het tellen van de pilletjes.

De kinderen zoeken woorden en voorwerpen die beginnen met de letter d van dokter. Ze sorteren pleisters en pillen.

De jarigen van vandaag

Zomervakantie

Onze zomervakantie start op vrijdag 8 juli om 15.30 uur! De kinderen in de onderbouw zijn deze vrijdag al vrij en ook de achtstejaars!