Onderbouwpagina

Welkom op de pagina van de onderbouw. Hier vindt u al het nieuws over de projecten en andere zaken uit de onderbouw.

Het paard van Sinterklaas

Wat een avontuur maakt Sinterklaas dit jaar weer mee. Hij is met de stoomtrein naar Nederland gekomen, met zijn nieuwe paard Ozosnel. De kinderen leven mee met het Sinterklaasjournaal en hebben voor het nieuwe paard een echte stal gemaakt, zodat hij bij ons op school tot rust kan komen. We zijn heel benieuwd wat er nog meer gaat gebeuren met Sinterklaas en zijn nieuwe paard. Hier kunnen jullie met ons mee kijken.

Toen opa en oma klein waren

Vroeger was alles anders. Dat horen de kinderen wel eens van opa en oma. Maar wat was er dan allemaal anders. Hadden opa en oma vroeger al een mobiele telefoon en was er toen al wel een computer. De kinderen leren over de tijd waarin opa en oma kind waren. Lees hier meer over het project.

De bouw

In de onderbouw werken wij over de bouw. De school is nu een echte bouwplaats waar wij veel van kunnen leren, maar gaat het wel goed met de bouw. De kinderen ontvangen een brief van de aannemer. Hier kunt u kijken hoe het gaat met de bouw en of de kinderen de aannemer kunnen helpen.

Schoolbeginfeest

Wat was het een groot feest. Donderdag met de gehele school een mooie voorstelling neergezet in samenwerking met Circus TADA. Op vrijdag heeft de onderbouw verschillende workshops gevolgd. Kinderen mochten zelf kiezen welk onderdeel zij wilden doen. Na het harde werken hebben wij genoten van een heus feestmaal! De foto’s kunt u hier bekijken.

Een nieuw schooljaar!

Wat was het leuk om weer te beginnen. Alle kinderen kwamen vrolijk en helemaal opgeladen terug op school.

De school ziet er nu wel anders uit dan vorig jaar. Er zijn stofschotten geplaatst, zodat het niet heel vies wordt in de onderbouwgang. Ook hebben de wc’s een opfrisbeurt gekregen. Elke klas heeft nu een eigen wc!

De onderbouwtijden zijn veranderd (tot mei 2020). De onderbouw start nu om 8.45 uur in de ochtend. De deuren gaan officieel om 8.40 uur open. Om werkende ouders tegemoet te komen, gaat één lokaal om 8.25 uur open. Het is de bedoeling dat u uw kind naar dit lokaal brengt en meteen afscheid neemt. Het kind kan dan even een klein werkje doen aan tafel. Mocht u uw kind zelf naar het eigen lokaal willen brengen, wilt u dan buiten wachten totdat de deur open gaat (8.40 uur) ?

Prentenboek – Rupsje nooit genoeg

De oudste kinderen uit de Wasberengroep maakten zelf een prentenboek.

Even terugkijken…

In het uitgebreide menu (links) kun je onze projecten nog eens bekijken. Hieronder zie je een impressie.