Mobiel menu

Onderbouwpagina

Welkom op de pagina van de onderbouw. Hier vindt u al het nieuws over de projecten en andere zaken uit de onderbouw.

Thuiswerken in de onderbouw

OB – Thuiswerkbrief 7 – 10 juni

OB – Thuiswerkbrief 31 mei – 3 juni

Zijn er vragen omdat uw kind niet naar school kan komen en thuis aan het werk gaat, stuur dan een berichtje aan de leerkracht van uw zoon of dochter via de Parro-app.

Jarige meesters en juffen!

Kijkt u mee naar ons gezellige verjaardagsfeest van woensdag 26 mei? verder…

   

Wereldwandelaar

Op maandag 8 maart kregen de kinderen van de onderbouw heel speciaal bezoek! Een heuse Wereldwandelaar kwam op het schoolplein. Vanaf een hoge wereldbol praatte zij met de kinderen in verschillende talen, vertelde ze verhalen over haar verre reizen en samen hebben we gezongen. Wat een bijzondere verrassing!

 

Project spiegels en magneten

We hebben schoolbreed gewerkt aan het techniekproject. De onderbouw werkte met spiegels en magneten. In de klas ontdekten we waar magneten voor worden gebruikt en hoe je op verschillende manieren kunt spiegelen.

Lees meer…

   

Herfst

Op maandag 21 september, als de herfst begint, start ons project Herfst. In de eerste week gaan we allemaal een herfstwandeling maken. We gaan kijken wat er allemaal verandert in de natuur. We gaan foto’s maken en verzamelen kastanjes, eikels en mooie bladeren. Binnenkort laten we daar de foto’s van zien.

klik hier voor de foto’s

Openingsfeest

‘Er was eens…’ zo begint ieder sprookje en elk sprookje eindigt met ‘…ze leefden nog lang en gelukkig’.  Wat er tussen deze zinnen in gebeurt, weten we ook allemaal wel. Dit tot grote ergernis van de hoofdrolspelers Sneeuwwitje, Roodkapje, Hans & Grietje en Assepoester. Zij willen wel eens een keer iets anders. Maar of dat goed afloopt…

Kijk je mee naar het toneel? En de workshops van vrijdag?

   

Naar het ‘sprookjes’-bos

Op donderdag tijdens het openingsfeest gingen de onder- en middenbouwkinderen na het toneel op weg naar het Hoevelakense ‘sprookjes’-bos. In een lange rij liepen we er samen heen. We maakten een speciale liefdessoep voor de heks, want ze wilde dat er nog veel meer mensen verliefd zouden worden op elkaar!

In de middag waren de onderbouwers lekker aan het poekelen… 

   
Ga naar de foto’s

Prentenboek – Rupsje nooit genoeg

De oudste kinderen uit de Wasberengroep maakten zelf een prentenboek.

Even terugkijken…

In het uitgebreide menu (links) kun je onze projecten nog eens bekijken. Hieronder zie je een impressie.

 

De jarigen van vandaag

Verjaardagen

Oudergesprekken

De komende weken zijn de oudergesprekken over het rapfolio van uw kind. U kunt via Parro zelf een tijdstip uitkiezen voor het gesprek.