Mobiel menu

Onderbouwpagina

Welkom op de pagina van de onderbouw. Hier vindt u al het nieuws over de projecten en andere zaken uit de onderbouw.

Project; poep

Poep… Dat is het thema van ons nieuwe project. Maar we weten wel hoe wij poepen, maar hoe doen dieren dit eigenlijk? En wat voor soorten poep zijn er allemaal? Dit gaan wij ontdekken tijdens het poepproject. Lees je mee?!

School gaat weer open

Op 11 mei gaat de school weer open. In de nieuwsbrief van 24 april leest u meer.

Meivakantie

Bijlage 1 Onderbouw Activiteitenbingo

Bijlage 4 Tien spelideeen pdf

Bijlage 5 Buitenlessen meivakantie

Werkmap ophalen

OB – werkmappen ophalen groep 2 – 2 april 2020

Thuiswerken

Lieve Woelmuizen, Lieveheersbeestjes, Kikkers en Wasberen,

Nu jullie niet naar school mogen komen hebben wij wat leuke ideeën bedacht om thuis schooltje te spelen. Dit kun je alleen doen, samen met je broers/zussen of met je ouders. We geven jullie iedere week een thuisopdracht die je kunt doen.

De opdracht voor deze week en leuke andere ideeën om te doen, staan nu online!
Ga naar de opdrachten

Groetjes van Sharon, Theresia, Dicky, Petra, Yvette, Lisa en Trudy.

Kleurplaten

Marjo Vliek heeft voor de nieuwe school het ontwerp gemaakt voor op de nieuwe schuifwanden. In deze tijden van thuiswerken, deelt  ze haar tekeningen met ons via haar eigen site.

Het is niet zomaar een kleurplaat; lees maar:

Hier is de eerste kleurplaat! En niet zomaar eentje. Nee, dit is de eerste uit een reeks. Elke 2/3 dagen volgt er namelijk een nieuwe en die kun je aan elkaar vastmaken. Op elke kleurplaat staat een ander gebied, land of continent. En alles bij elkaar verbind je dus één grote wereld. En het leuke is… jij mag het zelf inkleuren en zo mooi maken als je wilt. 🌸🍀🥰

Dus alle kindjes die nu thuiszitten (en alle ouders die ook thuiszitten (van mij mag het ook op kantoor overigens 😁) en zich nog steeds kind voelen), neem even pauze en kleur er op los! We beginnen met het zonnig eiland Curaçao ☀️.

Heel veel plezier! 🥰😀

Thuiswerken

Lieve Woelmuizen, Lieveheersbeestjes, Kikkers en Wasberen,

Nu jullie niet naar school mogen komen hebben wij wat leuke ideeën bedacht om thuis schooltje te spelen. Dit kun je alleen doen, samen met je broers/zussen of met je ouders. We geven jullie iedere week een thuisopdracht die je kunt doen.

De opdracht voor deze week en leuke andere ideeën om te doen, staan dinsdagochtend online!
Ga naar de opdrachten

Groetjes van Sharon, Theresia, Dicky, Petra, Yvette, Lisa en Trudy.

Fotografie

In maart werken we aan het project Fotografie en maken we samen beeldverhalen.

Carnaval

Carnaval vieren in de onderbouw.

Houtsnippers en waterplassen

In de kleutertuin hebben wij nieuwe houtsnippers gekregen. Wat is het leuk om dit zelf te verspreiden. En wat heeft het de laatste tijd hard geregend. Hierdoor ontstonden er grote plassen water op het plein. Kijk maar mee.

Muziek

In de onderbouw werken wij over muziek. Welke muzieksoorten zijn er allemaal? We luisteren naar verschillende soorten muziek en kijken hoe wij ons voelen als wij hier naar luisteren. Daarnaast bekijken wij verschillende instrumenten en mogen deze ook zelf uitproberen. Je hebt verschillende soorten instrumenten, namelijk blaas-, snaar of slaginstrumenten. Tijdens dit project komen er mensen langs die een instrument laten zien. Kijk maar mee.

Tijdens dit project werken wij aan 2 beginklanken; namelijk “M” van muziek en de “L” van luisteren.

   

Kerst

Kerst in de onderbouw. Het thema van het project is “samen in de kring”. Het kerstproject hebben wij samen afgesloten met een heerlijk kerstontbijt. Kijk maar mee…

Het paard van Sinterklaas

Wat een avontuur maakt Sinterklaas dit jaar weer mee. Hij is met de stoomtrein naar Nederland gekomen, met zijn nieuwe paard Ozosnel. De kinderen leven mee met het Sinterklaasjournaal en hebben voor het nieuwe paard een echte stal gemaakt, zodat hij bij ons op school tot rust kan komen. We zijn heel benieuwd wat er nog meer gaat gebeuren met Sinterklaas en zijn nieuwe paard. Hier kunnen jullie met ons mee kijken.

Toen opa en oma klein waren

Vroeger was alles anders. Dat horen de kinderen wel eens van opa en oma. Maar wat was er dan allemaal anders. Hadden opa en oma vroeger al een mobiele telefoon en was er toen al wel een computer. De kinderen leren over de tijd waarin opa en oma kind waren. Lees hier meer over het project.

De bouw

In de onderbouw werken wij over de bouw. De school is nu een echte bouwplaats waar wij veel van kunnen leren, maar gaat het wel goed met de bouw. De kinderen ontvangen een brief van de aannemer. Hier kunt u kijken hoe het gaat met de bouw en of de kinderen de aannemer kunnen helpen.

Schoolbeginfeest

Wat was het een groot feest. Donderdag met de gehele school een mooie voorstelling neergezet in samenwerking met Circus TADA. Op vrijdag heeft de onderbouw verschillende workshops gevolgd. Kinderen mochten zelf kiezen welk onderdeel zij wilden doen. Na het harde werken hebben wij genoten van een heus feestmaal! De foto’s kunt u hier bekijken.

Een nieuw schooljaar!

Wat was het leuk om weer te beginnen. Alle kinderen kwamen vrolijk en helemaal opgeladen terug op school.

De school ziet er nu wel anders uit dan vorig jaar. Er zijn stofschotten geplaatst, zodat het niet heel vies wordt in de onderbouwgang. Ook hebben de wc’s een opfrisbeurt gekregen. Elke klas heeft nu een eigen wc!

De onderbouwtijden zijn veranderd (tot mei 2020). De onderbouw start nu om 8.45 uur in de ochtend. De deuren gaan officieel om 8.40 uur open. Om werkende ouders tegemoet te komen, gaat één lokaal om 8.25 uur open. Het is de bedoeling dat u uw kind naar dit lokaal brengt en meteen afscheid neemt. Het kind kan dan even een klein werkje doen aan tafel. Mocht u uw kind zelf naar het eigen lokaal willen brengen, wilt u dan buiten wachten totdat de deur open gaat (8.40 uur) ?

Prentenboek – Rupsje nooit genoeg

De oudste kinderen uit de Wasberengroep maakten zelf een prentenboek.

Even terugkijken…

In het uitgebreide menu (links) kun je onze projecten nog eens bekijken. Hieronder zie je een impressie.