Mobiel menu

Onderbouwpagina

Welkom op de pagina van de onderbouw. Hier vindt u al het nieuws over de projecten en andere zaken uit de onderbouw.

Thuiswerken in de onderbouw

11 januari 2020

OB – Thuiswerkbrief 11 januari tm 14 januari 2021

OB – Thuiswerkbrief 4 januari tm 8 januari 2021

Heb je vragen of wil je graag iets laten zien? Dan mag je mailen naar onderbouw@dehoeveschool.nl 

Een dikke knuffel van Yvette, Bernadette, Petra, Jolanda, Dicky, Jolien, Lisa, Trudy en Sharon.  

Sinterklaas

Zaterdag 14 november komt Sinterklaas weer aan in Nederland. Vanaf maandag 16 november zullen de kinderen werken over Sinterklaas en zijn roetveegpieten. Er vindt dan een opening plaats en de kinderen horen wat Sinterklaas meemaakt bij ons op school. Zou Sint ook bij ons langskomen op 3 december a.s.?

Kijk hier voor de foto’s van de onderbouwgroepen:

Project spiegels en magneten

Vorige week zijn we schoolbreed gestart met het techniek project. De onderbouw werkt met spiegels en magneten. In de klas ontdekken we waar magneten voor worden gebruikt en hoe je op verschillende manieren kunt spiegelen.

Lees meer…

   

Herfst

Op maandag 21 september, als de herfst begint, start ons project Herfst. In de eerste week gaan we allemaal een herfstwandeling maken. We gaan kijken wat er allemaal verandert in de natuur. We gaan foto’s maken en verzamelen kastanjes, eikels en mooie bladeren. Binnenkort laten we daar de foto’s van zien.

klik hier voor de foto’s

Openingsfeest

‘Er was eens…’ zo begint ieder sprookje en elk sprookje eindigt met ‘…ze leefden nog lang en gelukkig’.  Wat er tussen deze zinnen in gebeurt, weten we ook allemaal wel. Dit tot grote ergernis van de hoofdrolspelers Sneeuwwitje, Roodkapje, Hans & Grietje en Assepoester. Zij willen wel eens een keer iets anders. Maar of dat goed afloopt…

Kijk je mee naar het toneel? En de workshops van vrijdag?

   

Naar het ‘sprookjes’-bos

Op donderdag tijdens het openingsfeest gingen de onder- en middenbouwkinderen na het toneel op weg naar het Hoevelakense ‘sprookjes’-bos. In een lange rij liepen we er samen heen. We maakten een speciale liefdessoep voor de heks, want ze wilde dat er nog veel meer mensen verliefd zouden worden op elkaar!

In de middag waren de onderbouwers lekker aan het poekelen… 

   
Ga naar de foto’s

Kleurplaten

Marjo Vliek heeft voor de nieuwe school het ontwerp gemaakt voor op de nieuwe schuifwanden. In deze tijden van thuiswerken, deelt  ze haar tekeningen met ons via haar eigen site.

Het is niet zomaar een kleurplaat; lees maar:

Hier is de eerste kleurplaat! En niet zomaar eentje. Nee, dit is de eerste uit een reeks. Elke 2/3 dagen volgt er namelijk een nieuwe en die kun je aan elkaar vastmaken. Op elke kleurplaat staat een ander gebied, land of continent. En alles bij elkaar verbind je dus één grote wereld. En het leuke is… jij mag het zelf inkleuren en zo mooi maken als je wilt. 🌸🍀🥰

Dus alle kindjes die nu thuiszitten (en alle ouders die ook thuiszitten (van mij mag het ook op kantoor overigens 😁) en zich nog steeds kind voelen), neem even pauze en kleur er op los! We beginnen met het zonnig eiland Curaçao ☀️.

Heel veel plezier! 🥰😀

Muziek

In de onderbouw werken wij over muziek. Welke muzieksoorten zijn er allemaal? We luisteren naar verschillende soorten muziek en kijken hoe wij ons voelen als wij hier naar luisteren. Daarnaast bekijken wij verschillende instrumenten en mogen deze ook zelf uitproberen. Je hebt verschillende soorten instrumenten, namelijk blaas-, snaar of slaginstrumenten. Tijdens dit project komen er mensen langs die een instrument laten zien. Kijk maar mee.

Tijdens dit project werken wij aan 2 beginklanken; namelijk “M” van muziek en de “L” van luisteren.

   

Kerst

Kerst in de onderbouw. Het thema van het project is “samen in de kring”. Het kerstproject hebben wij samen afgesloten met een heerlijk kerstontbijt. Kijk maar mee…

Het paard van Sinterklaas

Wat een avontuur maakt Sinterklaas dit jaar weer mee. Hij is met de stoomtrein naar Nederland gekomen, met zijn nieuwe paard Ozosnel. De kinderen leven mee met het Sinterklaasjournaal en hebben voor het nieuwe paard een echte stal gemaakt, zodat hij bij ons op school tot rust kan komen. We zijn heel benieuwd wat er nog meer gaat gebeuren met Sinterklaas en zijn nieuwe paard. Hier kunnen jullie met ons mee kijken.

Toen opa en oma klein waren

Vroeger was alles anders. Dat horen de kinderen wel eens van opa en oma. Maar wat was er dan allemaal anders. Hadden opa en oma vroeger al een mobiele telefoon en was er toen al wel een computer. De kinderen leren over de tijd waarin opa en oma kind waren. Lees hier meer over het project.

De bouw

In de onderbouw werken wij over de bouw. De school is nu een echte bouwplaats waar wij veel van kunnen leren, maar gaat het wel goed met de bouw. De kinderen ontvangen een brief van de aannemer. Hier kunt u kijken hoe het gaat met de bouw en of de kinderen de aannemer kunnen helpen.

Schoolbeginfeest

Wat was het een groot feest. Donderdag met de gehele school een mooie voorstelling neergezet in samenwerking met Circus TADA. Op vrijdag heeft de onderbouw verschillende workshops gevolgd. Kinderen mochten zelf kiezen welk onderdeel zij wilden doen. Na het harde werken hebben wij genoten van een heus feestmaal! De foto’s kunt u hier bekijken.

Een nieuw schooljaar!

Wat was het leuk om weer te beginnen. Alle kinderen kwamen vrolijk en helemaal opgeladen terug op school.

De school ziet er nu wel anders uit dan vorig jaar. Er zijn stofschotten geplaatst, zodat het niet heel vies wordt in de onderbouwgang. Ook hebben de wc’s een opfrisbeurt gekregen. Elke klas heeft nu een eigen wc!

De onderbouwtijden zijn veranderd (tot mei 2020). De onderbouw start nu om 8.45 uur in de ochtend. De deuren gaan officieel om 8.40 uur open. Om werkende ouders tegemoet te komen, gaat één lokaal om 8.25 uur open. Het is de bedoeling dat u uw kind naar dit lokaal brengt en meteen afscheid neemt. Het kind kan dan even een klein werkje doen aan tafel. Mocht u uw kind zelf naar het eigen lokaal willen brengen, wilt u dan buiten wachten totdat de deur open gaat (8.40 uur) ?

Prentenboek – Rupsje nooit genoeg

De oudste kinderen uit de Wasberengroep maakten zelf een prentenboek.

Even terugkijken…

In het uitgebreide menu (links) kun je onze projecten nog eens bekijken. Hieronder zie je een impressie.