Mobiel menu

Onderbouwpagina

Welkom op de pagina van de onderbouw. Hier vindt u al het nieuws over de projecten en andere zaken uit de onderbouw.

Schoolbeginfeest

Wat was het een groot feest. Donderdag met de gehele school een mooie voorstelling neergezet in samenwerking met Circus TADA. Op vrijdag heeft de onderbouw verschillende workshops gevolgd. Kinderen mochten zelf kiezen welk onderdeel zij wilden doen. Na het harde werken hebben wij genoten van een heus feestmaal! De foto’s kunt u hier bekijken.

Een nieuw schooljaar!

Wat was het leuk om weer te beginnen. Alle kinderen kwamen vrolijk en helemaal opgeladen terug op school.

De school ziet er nu wel anders uit dan vorig jaar. Er zijn stofschotten geplaatst, zodat het niet heel vies wordt in de onderbouwgang. Ook hebben de wc’s een opfrisbeurt gekregen. Elke klas heeft nu een eigen wc!

De onderbouwtijden zijn veranderd. De onderbouw start nu om 8.45 uur in de ochtend. De deuren gaan officieel om 8.40 uur open. Om werkende ouders tegemoet te komen, gaat één lokaal om 8.25 uur open. Het is de bedoeling dat u uw kind naar dit lokaal brengt en meteen afscheid neemt. Het kind kan dan even een klein werkje doen aan tafel. Mocht u uw kind zelf naar het eigen lokaal willen brengen, wilt u dan buiten wachten totdat de deur officieel open gaat (8.40 uur) ?

Dit ben ik!

We werken met de hele school aan het project Mijn leven. Het project sluiten we gezamenlijk af met een tentoonstelling. Komt u ook?

Ridders en kastelen

Brief ouders onderbouw over voorstelling – januari 2019

Vanaf maandag 4 februari gaan we in de onderbouw aan het werk met het project ‘Ridders en kastelen’. Op woensdag 6 februari komt kindertheatergroep Deepdeep de voorstelling “Ik wil een ridder zijn” opvoeren bij ons op school. Deze informatie geven zij over de voorstelling: ‘Ik wil een ridder zijn!’
Deze grappige, interactieve voorstelling gaat over twee prinsessen, een draak en een ridder. Prinses Eleonora en prinses Salomé hebben een gemoedelijk leventje op het kasteel. Theedrinken, keuvelen en picknicken in het bos behoort tot de dagelijkse activiteiten. Op een dag wil Salomé geen prinses meer zijn. Ze wil stoere dingen doen, net als een ridder. Kan dat wel? Een meisjes-ridder… Natuurlijk! Er is alleen één probleempje… Ze heeft géén pak en géén diploma. Salomé moet aan de slag! Zal het haar lukken om de proeven te doorstaan? Haar ridderdiploma te ontvangen en uiteindelijk geridderd te worden?

Zijn jullie ook benieuwd naar hoe het afloopt?

Post

 

In de onderbouw werken wij in januari 2019 aan het project “de post”. De kinderen schrijven kaarten en brieven aan elkaar. Wanneer de kaart af is, stoppen zij deze in een mooie envelop en brengen zij deze naar het postkantoor. De postbode zorgt ervoor dat de envelop op de goede plek terecht komt. De postbode kan zien waar de envelop heen moet door goed op de voorkant te kijken. Daarop is een naam, adres, postcode en woonplaats geschreven, passend bij het kind voor wie de kaart of brief is.

Lees meer …

Schooljudo

Juffrouw Jennifer geeft op de donderdagochtend 17, 24 en 31 januari en 7 februari judoles aan alle kinderen. Het is handig als kinderen makkelijke kleding aan hebben, zodat ze zichzelf aan- en uit kunnen kleden. Meisjes met lang haar kunnen het best een staart in het haar doen. De oorbellen moeten uit of ze worden afgeplakt met een pleister. Ieder kind doet een judopak aan.

De appel

We werken deze periode over de appel. Dat een appel aan de boom groeit, hebben wij met onze eigen ogen kunnen zien. Kijk maar met ons mee

De reus van de zomerflat

Op donderdagochtend waren er workshops in de onderbouw. Er was ook een echte rapper! En we dansten als een reus…

   
meer foto’s

Koken in de onderbouw

Wat ruikt het toch lekker in de kinderkeuken! Er wordt wekelijks op dinsdagmiddag gekookt door kinderen uit de onderbouw samen met hun “kookouders”. Op dinsdag 25 oktober was het de beurt van de Wasberen. Kijk maar mee!

(bedankt voor de leuke foto’s!)

ob_koken_251016_img_20161025_142049  ob_koken_251016_img_20161025_134614  ob_koken_251016_img_20161025_135324

Prentenboek – Rupsje nooit genoeg

De oudste kinderen uit de Wasberengroep maakten zelf een prentenboek.

Even terugkijken…

In het uitgebreide menu (links) kun je onze projecten nog eens bekijken. Hieronder zie je een impressie.