Zonsverduistering

Op vrijdag 20 maart was er een zonsverduistering. Dit bijzondere verschijnsel verdiende natuurlijk de aandacht onder onze kinderen.  We benadrukten bij de kinderen dat ze niet naar de zon mogen/moeten kijken zonder bril, omdat dit echt beschadiging kan geven. Onze speciale eclipsbrillen lagen al  klaar!

Om de kinderen vast voor te bereiden op deze gebeurtenis, keken we via Teleblik naar de filmpjes van het Jeugdjournaal uit 1999 en 2008.

We hoopten op goed weer, want anders zou er niets te zien zijn. Maar jammer genoeg bleven vandaag de wolken voor de zon. We keken met onze eclipsbrillen naar de lucht, en we zagen …. helemaal niets. Alleen maar zwart.

Hoe fijn is het dan om internet te kunnen gebuiken! Op alle digiborden konden we de zonsverduistering live volgen. Rond 11 uur was het ook best donker, daarna werd het weer lichter buiten.

Zo leerden wij over de zonsverduistering. En de brillen bewaren we voor een volgende keer!

Oudergesprekken

De oudergesprekken staan weer gepland!

Onze zomervakantie start op vrijdag 8 juli om 15.30 uur! De kinderen in de onderbouw zijn deze vrijdag al vrij en ook de achtstejaars!