MB weektaak 9

25 mei 2020

MB week 22 – aftekenlijst

Beste ouders, verzorgers, lieve kinderen van de middenbouw,

Wij hopen dat jullie met elkaar genoten hebben van een heerlijk lang weekend en dat jullie weer uitgerust zijn voor een nieuwe werkweek!

Afgelopen week was de tweede week in de halve groepen op school. We beginnen al steeds meer te wennen aan dit nieuwe ritme. Gelukkig kwam op dinsdag 12 mei tijdens de persconferentie van minister-president Mark Rutte het fijne nieuws dat de kinderen vanaf 8 juni weer bij elkaar op school mogen zijn. Hier kijken wij als middenbouwteam al naar uit! Verder was afgelopen week een hele korte week. Vanaf donderdag waren de kinderen vrij vanwege Hemelvaartsdag.

Komende week is het weer een ‘gewone’ week en wordt er weer elke dag zowel thuis als op school gewerkt. Groep A gaat op maandag, woensdag en vrijdag naar school en groep B op dinsdag en donderdag. Op de thuiswerkdagen staat het werk op de tegels in MOO. Let op dinsdag, na de tweede Pinksterdag, wordt groep A weer verwacht. Groep A is dus twee keer achter elkaar op school.

Er zijn enkele vragen geweest over de spelling- en tekstopdrachten voor thuis. Er is wat verwarring ontstaan, omdat dit in de weektaak aftekenlijst nog stond. In het middenbouwteam is besloten om de spellinglessen van de methode op school aan te bieden, zodat de kinderen in hun werkboeken en schriften kunnen werken. Op deze manier kunnen wij de kinderen goed blijven volgen. Ook de schrijfopdracht wordt naar school verplaatst. De kinderen kunnen op deze manier blijven oefenen met het juist schrijven van de letters en hoofdletters. Er waren ook een aantal vragen over de gymles. De kinderen krijgen buitengym, 1 keer per week, per groep. De kinderen hoeven hiervoor geen gymkleding mee te nemen.

Als u vragen heeft, mag u altijd een mail sturen naar middenbouw@dehoeveschool.nl.

Ook voor komende week wensen wij jullie weer veel succes en plezier op school en bij het werken vanuit huis!

Een warme groet van het middenbouwteam,

Lysanne, Yannick, Hilde, Wim, Gaby, Inge en Marijke

MB weektaak 9

Oudergesprekken

De oudergesprekken staan weer gepland!

Onze zomervakantie start op vrijdag 8 juli om 15.30 uur! De kinderen in de onderbouw zijn deze vrijdag al vrij en ook de achtstejaars!