Mobiel menu

MB weektaak 5

14 april 2020

Beste ouders/verzorgers, lieve kinderen van de middenbouw, 

Wij hopen dat jullie ondanks de Cororna maatregelen een mooi Paasweekend gehad hebben. We gaan alweer de vijfde week in van deze bijzondere periode. Jullie zijn hard aan het werk en wij zijn enorm trots op jullie. We raken met z’n allen steeds meer gewend aan MOO en er worden steeds meer foto’s en filmpjes geplaatst. Hartstikke leuk! Blijf dat vooral doen! Ook voor deze week hebben de leerkrachten weer opdrachttegels klaargezet. Vergeet niet om de tekst in de tegel goed te lezen, voordat je aan de opdracht begint. Zo weet je welke opdrachten je wel en niet moet maken. Denk er ook aan dat je op ‘inleveren’ drukt, als de opdracht klaar is. 

MB Wereldoriëntatie week 16

MB weektaak 5 aftekenlijst

Programmeren 

We hebben ook een extra opdracht toegevoegd. Dit gaat over programmeren. Je ziet een tegel staan met programmeren. Er is dan een link toegevoegd waar de uitleg staat wat je moet doen. Je kan dit op de computer of iPad uitvoeren. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen. Dit is geen verplichte taak, maar een aanvulling op de opdrachten.  

De afhaalbieb 

Net als de scholen, zijn ook de bibliotheken dicht. Toch kunnen jullie wel boeken lenen bij de bibliotheek in Hoevelaken. Je kunt ze online reserveren en ophalen bij de bibliotheek als ze klaarliggen. Meer informatie? Check: https://www.bibliotheeknijkerk.nl/nieuws/afhaalbieb.html 

Tekstopdracht 

Vorige week kwam de eerste tekstopdracht online. Wij hebben genoten van jullie prachtige gedichten en tekeningen! Ook deze week staat er weer een tekstopdracht op het programma. Bij het schrijven van een tekst is het belangrijk dat je in een goede schrijfhouding zit. Ook is het belangrijk dat je je pen of potlood op de juiste manier vast hebt. Kijk maar eens naar de plaatjes hieronder.                     

 

Wij wensen jullie weer veel succes met het uitvoeren van de weektaak!  

Een zonnige groet van de middenbouw juffen en meesters!  

Lysanne, Yannick, Wim, Hilde, Gaby, Inge en Marijke  

 

 

MB weektaak 5

De jarigen van vandaag

Zomervakantie

Onze zomervakantie start op vrijdag 8 juli om 15.30 uur! De kinderen in de onderbouw zijn deze vrijdag al vrij en ook de achtstejaars!