MB weektaak 4

6 april 2020

Beste ouders en verzorgers, lieve kinderen van de middenbouw,

Weektaak

Wat sturen jullie leuke foto’s van de wereldoriëntatie opdracht zeg! Wij vinden het erg leuk om te zien. Ook zien we dat jullie erg hard werken aan de weektaak. Ga zo door!

Ook deze week staat er weer een weektaak voor jullie klaar op MOO. In de weektaak is deze week voor het eerst een tekstopdracht toegevoegd. In de bijlagen vinden jullie een weekschema en weer een leuke opdracht voor wereldoriëntatie.

MB Wereldoriëntatie week 15
MB – weekschema thuiswerken – 6 april 2020

Aanstaande vrijdag is het Goede Vrijdag, dan hoeven jullie geen taken te maken. Maandag 13 april is het Tweede Paasdag, de weektaak komt dan op dinsdag online.

Nakijken

Jullie kunnen je gemaakte werk zelf nakijken. De nakijkbladen staan in het tegeltje ‘bestanden’ op MOO. De nakijkbladen van de Pluspuntersboeken (lichtblauwe boeken) komen nog.

Hoe kom ik bij de nakijkbladeren?

• Stap 1: klik op Jenaplan Basisschool de Hoeve
  • Stap 2: klik op groepen
  • Stap 3: klik op de stamgroep
  • Stap 4: klik op rekenen of begrijpend lezen
  • Stap 5: klik op jouw jaargroep (3, 4 of 5)
  • Stap 6: klik op het bestand.
  • Stap 7: kijk je gemaakte werk na als een echte juf of meester.

Dagopeningen op MOO

De juffen en meesters maken elke week een filmpje als een soort ‘dagopening’. Zij plaatsen deze op MOO in de tegel bestanden à eigen stamgroep à dagopeningen. Bekijk het filmpje van jouw eigen juf of meester maar eens!

Maar nu komt het leuke… Je kunt ook zelf een filmpje maken en uploaden!

Zo kan de hele klas jouw filmpje zien en lijkt het net alsof jij aan de beurt was voor de dagopening. Hoe upload je nu zo’n filmpje? Dat wordt in het filmpje hieronder uitgelegd. Klik maar eens op de link:

Fijne Pasen

Wij wensen jullie deze week weer veel succes met de weektaak. Mochten jullie vragen hebben, dan kun je altijd mailen naar middenbouw@dehoeveschool.nl.

Na het harde werken kunnen jullie lekker genieten van een lang Paasweekend. Wij wensen jullie allemaal een hele fijne Pasen!

Groeten van,

De Paashaas, Marijke, Hilde, Wim, Gaby, Inge, Lysanne en Yannick

MB weektaak 4

Onze zomervakantie start op vrijdag 8 juli om 15.30 uur! De kinderen in de onderbouw zijn deze vrijdag al vrij en ook de achtstejaars!