MB weektaak 1

16 maart 2020

Lieve middenbouwers,

Wat jammer dat jullie niet op school kunnen komen. Jullie hoeven je thuis niet te vervelen, want wij hebben allemaal leuke opdrachten voor jullie klaar gezet op www.moo.nl voor deze week.

Wij hebben voor jullie een aantal verplichte werkjes klaargezet, maar er zitten ook een paar extra werkjes bij.

Groep 3:
Veilig leren lezen, Zoem de bij, lezen in je leesboek en Bingel zijn de verplichte taken.
Oefenen met klokkijken is extra.

Groep 4 & 5:
Rekenen (Bingel), spelling (Digiboek en Spelling Speurder) en lezen zijn de verplichte taken.
Oefenen met spelling, klokkijken, verhaaltjessommen en tafels zijn extra opdrachten voor als je extra aan je doelen wilt werken.

Elke maandag rond 12.00 uur staan de nieuwe taken weer voor jullie klaar.

Hoe werkt het:
Stel ik wil een les van spelling maken.

1. Ga naar www.moo.nl
  2. Log in de met de gegevens die je ouders via de mail hebben ontvangen (i.v.m. privacy niet op de site gepubliceerd;-)
    Tip: wil je niet dat andere kinderen bij jouw account kunnen, dan kun je als je de eerste keer aangemeld bent, rechts bovenin zelf je wachtwoord wijzigen. Vraag hierbij eventueel hulp aan je vader of moeder of broer of zus.
  3. Klik op de tegel Opdrachten.
  4. Kijk welke les je moet maken van spelling.
  5. Klik nu op het huisje (links bovenin)
  6. Klik op de tegel digiboek spelling in beeld. (staat deze nog niet op je beginscherm, dan staat deze bij programma’s).
    Tip: Wil je de tegel op je beginscherm hebben? Klik dan op het plusje.
  7. Klik de juiste les aan en maak alle opdrachten tot ze groen zijn.
  8. Heb je de les helemaal af, ga terug naar opdrachten en klik op de opdracht die je gemaakt hebt en klik op inleveren.

Voor problemen met inloggen of andere vragen mag je mailen naar middenbouw@dehoeveschool.nl. Dan krijg je vanzelf antwoord.

We lopen al de hele dag in een lege en stille school, dat voelt best een beetje gek. Laten we hopen dat de lokalen snel weer gevuld zijn met jullie vrolijke gezichtjes.

Succes allemaal!

Groetjes Marijke, Yannick, Lysanne, Wim, Hilde, Inge en Gaby

Pinksterweekend

Maandag 1 juni is een vrije dag, dan is het Tweede Pinksterdag.