Middenbouwpagina

Welkom op de pagina van de middenbouw. In de loop van het schooljaar wordt deze pagina gevuld met al het nieuws over onze projecten.

Sinterklaastijd

Het is altijd zo gezellig in de school in de maand december. Rond 5 december zien we allemaal Sinterklaas en pieten in de school rondlopen. Op 5 december komt Sinterklaas op bezoek en heeft Sint een verjaardagskring. Alle stamgroepen feliciteren Sint op hun eigenwijze manier. En we kregen natuurlijk allemaal een cadeautje…. dank u Sinterklaasje….!!!

Jagers en verzamelaars

Tijdens het project in november 2019 over jagers en verzamelaars hebben wij bezoek gehad in de middenbouw. Er kwam een échte jager en verzamelaar in de klas en hij was 9000 jaar oud! De jager en verzamelaar heeft veel verteld over het leven in de prehistorie. We hebben bijvoorbeeld geleerd hoe ze vuur, gereedschap en kleding maakten. Daarnaast konden we vragen stellen en van alles ontdekken.

meer foto’s

Schrijfster op bezoek

Vivian den Hollander is kinderboekenschrijver van beroep, zo staat het op haar website! Ze is altijd met een nieuw boek bezig, en als ze niet schrijft, bezoekt ze scholen, bibliotheken en boekhandels. Zo was ze op 15 oktober bij ons op bezoek. Hoe het was, lees je binnenkort in de uitgave van onze schoolkrant Rondje Hoeve Herfst!

Start schooljaar 2019-2020

Dat was best spannend voor het eerst naar de nieuwe locatie aan de Zuiderinslag! Samen met de bovenbouw is de school namelijk tijdelijk verhuisd. De lokalen en de gemeenschappelijke ruimtes op de Veenslagenweg worden verbouwd en uitgebreid. Tot die tijd werken wij in onze tijdelijke school. De middenbouwgroepen zijn op de begane grond. We maken er samen een gezellige tijd van! Het openingsfeest vierden we op donderdag 12 september wel met de hele school. Samen met Circus Tadaa! maakten we er een echt feest van!

Neem een kijkje de middenbouw…