Mobiel menu

Middenbouwpagina

Welkom op de pagina van de middenbouw. In de loop van het schooljaar wordt deze pagina gevuld met al het nieuws over onze projecten.

Thuiswerken

Voor onze thuiswerkers die vragen hebben, stuur gerust een berichtje naar de leerkracht via de Parro-app.

Project Mijn stamboom

We werken aan het project over de geschiedenis van onszelf en over die van de onze familie.

We gaan op school een ik-boek maken. Op elke bladzijde schrijven en plakken we dingen over de babytijd, peutertijd, onderbouwperiode en nu. De kinderen verzamelen foto’s, geboortekaartjes en andere voorwerpen. De foto’s kunnen eventueel op school worden gekopieerd door de stamgroepleider.

Lees meer

Sinterklaas in de middenbouw

Ook in de middenbouw zijn de kinderen in deze tijd vol van Sinterklaas. Zou hij nog komen? In de tussentijd werken we in de werkhoek van Sinterklaas en spelen we zelf voor Sint en Piet. We schrijven gedichten, bakken pepernoten, volgen Pietengym en pakken cadeautjes in!

Lees hier het verhaal van Piet die op school blijft slapen.

Finale voorleeswedstrijd

Op woensdag 4 november was de finale van de voorleeswedstrijd in de middenbouw. De winnaar uit elke stamgroep mocht voorlezen op het podium. Wat lazen de kinderen goed voor! Ook was er een heuse jury aanwezig die kinderen beoordeelden. Uiteindelijk won Eloise uit de Pinguïns!

Klik hier voor meer foto’s

   

Leren schaken

De kinderen uit de middenbouw konden zich opgeven om te leren schaken. Hiervoor kwamen schaakinstructeurs langs van Hoevelakens Schaak Genootschap. Een uur lang zijn de kinderen fanatiek bezig geweest met schaken. Van pion tot koningin, ze weten nu wat de stukken waard zijn en wat de belangrijkste zijn om te kunnen winnen! Meer foto’s …

   

Ons kinderkookcafé is weer geopend!

Hmmm… wat ruikt het lekker! Er wordt weer gekookt in ons kinderkookcafé op de eerste etage. Deze morgen zijn de Bevers aan de beurt. Onder begeleiding van een ‘kookmoeder’ bereiden de vier kinderen hun recept voor; ze maken wraps vertellen ze enthousiast, in drie smaken. Als het klaar is, wordt in de groep verteld hoe ze de wraps hebben gemaakt. Daarna mogen alle kinderen proeven. Hoe smaakten de wraps?

Openingsfeest

‘Er was eens…’ zo begint ieder sprookje en elk sprookje eindigt met ‘…ze leefden nog lang en gelukkig’.  Wat er tussen deze zinnen in gebeurt, weten we ook allemaal wel. Dit tot grote ergernis van de hoofdrolspelers Sneeuwwitje, Roodkapje, Hans & Grietje en Assepoester. Zij willen wel eens een keer iets anders. Maar of dat goed afloopt…

Kijk je mee naar het toneel? En de workshops van vrijdag?

   

Naar het ‘sprookjes’-bos

Op donderdag tijdens het openingsfeest gingen de onder- en middenbouwkinderen na het toneel op weg naar het Hoevelakense ‘sprookjes’-bos. In een lange rij liepen we er samen heen. We maakten een speciale liefdessoep voor de heks, want ze wilde dat er nog veel meer mensen verliefd zouden worden op elkaar!

   

Ga naar de foto’s

Kleurplaten

Marjo Vliek heeft voor de nieuwe school het ontwerp gemaakt voor op de nieuwe schuifwanden. Ze heeft haar tekeningen met ons gedeeld via haar eigen site.

 

Jagers en verzamelaars

Tijdens het project in november 2019 over jagers en verzamelaars hebben wij bezoek gehad in de middenbouw. Er kwam een échte jager en verzamelaar in de klas en hij was 9000 jaar oud! De jager en verzamelaar heeft veel verteld over het leven in de prehistorie. We hebben bijvoorbeeld geleerd hoe ze vuur, gereedschap en kleding maakten. Daarnaast konden we vragen stellen en van alles ontdekken.

   
meer foto’s 

Schrijfster op bezoek

Vivian den Hollander is kinderboekenschrijver van beroep, zo staat het op haar website! Ze is altijd met een nieuw boek bezig, en als ze niet schrijft, bezoekt ze scholen, bibliotheken en boekhandels. Zo was ze op 15 oktober bij ons op bezoek. Hoe het was, lees je binnenkort in de uitgave van onze schoolkrant Rondje Hoeve Herfst!

   

De jarigen van vandaag

Verjaardagen

Oudergesprekken

De komende weken zijn de oudergesprekken over het rapfolio van uw kind. U kunt via Parro zelf een tijdstip uitkiezen voor het gesprek.