Mobiel menu

Middenbouwpagina

Welkom op de pagina van de middenbouw. In de loop van het schooljaar wordt deze pagina gevuld met al het nieuws over onze projecten.

School gaat weer open

Op 11 mei gaat de school weer open. In de nieuwsbrief van 24 april lees je meer.

Meivakantie

Bijlage 2 Middenbouw fotospel pdf

Bijlage 4 Tien spelideeen pdf

Bijlage 5 Buitenlessen meivakantie

MOO inlog

Lees hier de brief van 16 april 2020 over het (nieuwe) inloggen in MOO:

MB en inlog thuiswerken – 16 april 2020

Log je in met de groepsinlog? Dan verandert er niets!

Thuiswerken

Lieve middenbouwers,

Wat jammer dat jullie niet op school kunnen komen. Jullie hoeven je thuis niet te vervelen, want wij hebben allemaal leuke opdrachten voor jullie klaar gezet op www.moo.nl voor deze week. Het advies is om Chrome hiervoor te gebruiken (Explorer werkt niet altijd).

Wij hebben voor jullie een aantal verplichte werkjes klaargezet, maar er zitten ook een paar extra werkjes bij.

De opdrachten voor deze week staan weer online! Ga naar de opdrachten

Als er verder vragen zijn, mogen jullie dit mailen naar middenbouw@dehoeveschool.nl .

Een lieve groet van Gaby, Inge, Hilde, Wim, Yannick, Lysanne en Marijke

Kleurplaten

Marjo Vliek heeft voor de nieuwe school het ontwerp gemaakt voor op de nieuwe schuifwanden. In deze tijden van thuiswerken, deelt  ze haar tekeningen met ons via haar eigen site.

Het is niet zomaar een kleurplaat; lees maar:

Hier is de eerste kleurplaat! En niet zomaar eentje. Nee, dit is de eerste uit een reeks. Elke 2/3 dagen volgt er namelijk een nieuwe en die kun je aan elkaar vastmaken. Op elke kleurplaat staat een ander gebied, land of continent. En alles bij elkaar verbind je dus één grote wereld. En het leuke is… jij mag het zelf inkleuren en zo mooi maken als je wilt. 🌸🍀🥰

Dus alle kindjes die nu thuiszitten (en alle ouders die ook thuiszitten (van mij mag het ook op kantoor overigens 😁) en zich nog steeds kind voelen), neem even pauze en kleur er op los! We beginnen met het zonnig eiland Curaçao ☀️.

Heel veel plezier! 🥰😀

Sinterklaastijd

Het is altijd zo gezellig in de school in de maand december. Rond 5 december zien we allemaal Sinterklaas en pieten in de school rondlopen. Op 5 december komt Sinterklaas op bezoek en heeft Sint een verjaardagskring. Alle stamgroepen feliciteren Sint op hun eigenwijze manier. En we kregen natuurlijk allemaal een cadeautje…. dank u Sinterklaasje….!!!

   

Jagers en verzamelaars

Tijdens het project in november 2019 over jagers en verzamelaars hebben wij bezoek gehad in de middenbouw. Er kwam een échte jager en verzamelaar in de klas en hij was 9000 jaar oud! De jager en verzamelaar heeft veel verteld over het leven in de prehistorie. We hebben bijvoorbeeld geleerd hoe ze vuur, gereedschap en kleding maakten. Daarnaast konden we vragen stellen en van alles ontdekken.

   
meer foto’s 

Schrijfster op bezoek

Vivian den Hollander is kinderboekenschrijver van beroep, zo staat het op haar website! Ze is altijd met een nieuw boek bezig, en als ze niet schrijft, bezoekt ze scholen, bibliotheken en boekhandels. Zo was ze op 15 oktober bij ons op bezoek. Hoe het was, lees je binnenkort in de uitgave van onze schoolkrant Rondje Hoeve Herfst!

   

Start schooljaar 2019-2020

Dat was best spannend voor het eerst naar de nieuwe locatie aan de Zuiderinslag! Samen met de bovenbouw is de school namelijk tijdelijk verhuisd. De lokalen en de gemeenschappelijke ruimtes op de Veenslagenweg worden verbouwd en uitgebreid. Tot die tijd werken wij in onze tijdelijke school. De middenbouwgroepen zijn op de begane grond. We maken er samen een gezellige tijd van! Het openingsfeest vierden we op donderdag 12 september wel met de hele school. Samen met Circus Tadaa! maakten we er een echt feest van!

   

Neem een kijkje de middenbouw…