Middenbouwpagina

Welkom op de pagina van de middenbouw. In de loop van het schooljaar wordt deze pagina gevuld met al het nieuws over onze projecten.

Openingsfeest Pluk van de Petteflet in de middenbouw

Wat een gezellig feest is het op school!

In de ochtend genieten we deze twee feestdagen van het toneel en op donderdag gingen we na het toneel met de onderbouw samen op zoek naar de ‘Vossen’ in de wijk rondom de school! Heb jij de ‘Vossen’ kunnen vinden? We zijn heel erg blij met alle ouderhulp! Dank jullie wel!!

Meer foto’s van de Vossenjacht….

Leren schaken

De kinderen uit de middenbouw konden zich opgeven om te leren schaken. Hiervoor kwamen schaakinstructeurs langs van Hoevelakens Schaak Genootschap. Een uur lang zijn de kinderen fanatiek bezig geweest met schaken. Van pion tot koningin, ze weten nu wat de stukken waard zijn en wat de belangrijkste zijn om te kunnen winnen! Meer foto’s …

Ons kinderkookcafé is weer geopend!

Hmmm… wat ruikt het lekker! Er wordt weer gekookt in ons kinderkookcafé op de eerste etage. Deze morgen zijn de Bevers aan de beurt. Onder begeleiding van een ‘kookmoeder’ bereiden de vier kinderen hun recept voor; ze maken wraps vertellen ze enthousiast, in drie smaken. Als het klaar is, wordt in de groep verteld hoe ze de wraps hebben gemaakt. Daarna mogen alle kinderen proeven. Hoe smaakten de wraps?

Kleurplaten

Marjo Vliek heeft voor de nieuwe school het ontwerp gemaakt voor op de nieuwe schuifwanden. Ze heeft haar tekeningen met ons gedeeld via haar eigen site.

Jagers en verzamelaars

Tijdens het project in november 2019 over jagers en verzamelaars hebben wij bezoek gehad in de middenbouw. Er kwam een échte jager en verzamelaar in de klas en hij was 9000 jaar oud! De jager en verzamelaar heeft veel verteld over het leven in de prehistorie. We hebben bijvoorbeeld geleerd hoe ze vuur, gereedschap en kleding maakten. Daarnaast konden we vragen stellen en van alles ontdekken.

meer foto’s

Schrijfster op bezoek

Vivian den Hollander is kinderboekenschrijver van beroep, zo staat het op haar website! Ze is altijd met een nieuw boek bezig, en als ze niet schrijft, bezoekt ze scholen, bibliotheken en boekhandels. Zo was ze op 15 oktober bij ons op bezoek. Hoe het was, lees je binnenkort in de uitgave van onze schoolkrant Rondje Hoeve Herfst!

Studiedag

Op donderdag 20 januari werken de teamleden aan hun eigen ontwikkeling en zijn de kinderen vrij.

Oudergesprekken

In de week van 29 november vinden de oudergesprekken over het rapfolio van uw kind weer plaats (groep 2+4+6).