BB weektaak 3

Week 3:

BB en thuiswerken derde week (met aftekenlijst) – 30 maart 2020

De lente is officieel begonnen, maar we hebben nog nooit zo’n gekke start van de lente gehad. Waarbij we er normaal gesproken met dit zonnige weer lekker op uit willen gaan, wordt er nu juist van ons gevraagd om zoveel mogelijk in en om het huis te blijven en afstand van elkaar te houden. Dit is voor iedereen wennen en aanpassen. De school is inmiddels twee weken dicht, maar door de gesprekken met ouders en kinderen wordt steeds duidelijker waar behoefte aan is. Wij proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.
Afgelopen week zijn de boeken uitgedeeld en daar gaan we komende week mee aan de slag. Verder heeft iedereen contact gehad met de stamgroepleider. Aankomende week zal dit weer het geval zijn.

In MOO zijn de opdrachten voor week 14 geplaatst. Wederom is er sprake van een verplichte weektaak (zie ook de taakbrief) en extra taken.
In de pakketten hebben we voor een aantal kinderen topografie en Engels toegevoegd. Dit is voor de kinderen die nog verder kunnen werken. Als het niet aanwezig is in het pakket, dan loopt uw kind al voor op schema. We hebben op school niet voldoende atlassen voor ieder kind en daarom zijn er geen atlassen meegegeven. Bij topografie wordt alleen de linkerkant van een taak en de fotospeurders gemaakt. Dit kan opgezocht worden met bijvoorbeeld een online atlas. Als u wel in het bezit bent van de juiste atlas of uw kind op een andere manier de vragen kan beantwoorden, dan mag dit wel.

Tenslotte geldt nog steeds dat uw kind de hele dag door leert. Afgelopen week hebben we daarvan prachtige voorbeelden gezien. Zo is er geknutseld met hout, gewerkt in de (moes)tuin, veel bewogen en zijn er koekjes en taarten gebakken.

De weektaak voor week 14 is:

• Iedere dag 1 les.
  • 2 of 3 lessen (dit maak je nog steeds digitaal)
  • Begrijpend lezen. 1 les.
  • Iedere dag
  • Project
  • Compliment
  • Tekstopdracht afmaken of verbeteren

Om zelf in te vullen:

• Extra werk 1: junior einstein
  • Extra werk 2: Spelling oefenen
  • Extra werk 3: vogels spotten

Let erop dat iedere afgeronde opdracht ingeleverd moet worden.
Dit kan door in MOO op inleveren te klikken.

BB weektaak 3

Onze zomervakantie start op vrijdag 8 juli om 15.30 uur! De kinderen in de onderbouw zijn deze vrijdag al vrij en ook de achtstejaars!