Mobiel menu

Project Handle with Care

Vanaf dit schooljaar doen wij mee aan het project ‘Handle with Care’ waarin wij samenwerken met de politie en afdeling leerplicht van de gemeente. Het doel van dit project is om een kind, die huiselijk geweld heeft meegemaakt en waarbij de politie is ingeschakeld, de volgende dag op school een veilige omgeving te bieden. Het bieden van een passende ondersteuning helpt om ernstige problemen te voorkomen.

 

Om een kind deze ondersteuning te kunnen bieden, informeert de politie de leerplichtambtenaar. De leerplichtambtenaar zoekt uit naar welke school het betreffende kind gaat. Vervolgens mailt de leerplichtambtenaar met de interne vertrouwenspersoon of de intern begeleider.

De gegevens die dan gedeeld worden zijn:

  • De naam van het kind;
  • De geboortedatum van het kind;
  • Het signaal ‘Handle with Care’.

De mail met de melding wordt na ontvangst direct verwijderd.

 

Bijzonderheden en details over de huiselijke situatie deelt de politie niet met leerplicht en niet met school. Op school overleggen we dan welke ondersteuning we kunnen bieden en geven we het kind de ruimte. Lukt het leren dan even niet, dan bieden we andere mogelijkheden aan.

 

Het signaal “Handle with Care” wordt niet geregistreerd of opgeslagen in een systeem. Het doel van is project is puur om het kind de dag na een incident de ondersteuning te bieden die hij of zij nodig heeft.

Project Handle with Care

De jarigen van vandaag

Verjaardagen

  • Er zijn vandaag geen jarigen.

Studiedag

Op vrijdag 18 maart werken de teamleden aan hun eigen ontwikkeling en zijn de kinderen vrij.

Voorjaarsvakantie

28 februari tot 4 maart zijn alle kinderen vrij vanwege de voorjaarsvakantie!