Mobiel menu

Strategisch meerjarenplan 2019-2023

PDF versie: De Hoeve Strategisch meerjarenplan 2019-2023_def

Het strategisch meerjarenplan 2019-2023 van Stichting Onderwijsgemeenschap de Hoeve. Dit plan gebruikt het team van de Hoeve om inhoud en richting te geven aan de dagelijkse ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 13 jaar. Dat doen we met veel passie, toewijding en bevlogenheid. We hopen dat ook de ouders betrokken en bevlogen zijn bij de Hoeve, zodat we gezamenlijk de talenten van hun kind naar boven halen.

Als we op vakantie zijn, voelen we ons vaak vrij. Je droomt ervan om zelf de hele dag in te kunnen vullen of dat je in die weken alles zelf kunt bepalen. Dat niemand eisen aan je stelt of verwachtingen van je heeft. Dat je kunt laten en doen wat je wilt.

Kinderen leven nog voor een groot deel in die gedroomde werkelijkheid, omdat ze nog weinig plichten en verantwoordelijkheden hebben of ervaren. Als team gunnen we de kinderen het gevoel van vrijheid en daarom geven we normen en waarden mee en hanteren we kaders en regels en maken we werkafspraken. Dit doen we omdat teveel vrijheid je doelloos en nutteloos kan laten voelen, waardoor je tot niets komt. Te veel vrijheid kan je onrustig en onzeker maken. Wij geloven in vrijheid in verbondenheid.

Je hebt dus anderen nodig om je werkelijk vrij te voelen. Je verbonden voelen met anderen maakt dat je werkelijk samen met anderen in beweging wilt blijven en steeds wilt leren en groeien. Verbonden zijn met anderen betekent ook feedback geven en krijgen. Je wordt dan gezien, begrepen en gewaardeerd door jezelf en de ander.