Mobiel menu

Oecumene: zorgen voor elkaar en blij zijn met elkaar

Op maandag 5 oktober 2015 was het de ‘dag van de leerkracht’, een dag om de juf of meester eens extra te bedanken. Samen met Nancy had het schoolparlement een fantastisch plannetje bedacht om alle juffen en meesters te verrassen. Meteen om half 9 kwamen alle kinderen van het schoolparlement in de bovenbouwzaal. Twee aan twee deelden ze grote stukken Spakenburgs hart uit aan de juffen en meesters. De bovenbouwers deden dat samen met de onderbouwkinderen. Je kunt duidelijk zien dat de kinderen op de Hoeve leren om goed voor elkaar te zorgen, want de bovenbouwers gaven direct de onderbouwers een hand om samen met hen de school rond te lopen. Daarna kregen de meesters en juffen een beker met een mooie tekst: “De wereld is mooier met jou! Van de kinderen van de Hoeve.” En tot slot werd deze beker door de bovenbouwers gevuld met koffie of thee!

DvdL_051015_IMG_0712

Het is hartstikke leuk dat er een dag bedacht is om juffen en meesters te bedanken natuurlijk. Maar eigenlijk is het ook wel raar om dat nou op één dag te doen. Want hoe leuk is het niet als je zomaar aan iemand laat weten dat je blij bent met hem of haar? Je wordt er zelf ook blij van als iemand je aardig vindt: als de juf je bedankt omdat je de klas netjes hebt aangeveegd of als papa je een knuffel geeft omdat je hem geholpen hebt met een klus.
En waarschijnlijk laat je zelf ook al veel vaker merken dat je blij met de ander bent. Je zegt vast wel eens tegen je vriend of vriendin dat hij of zij je allerbeste vriend is, of jouw echte hartsvriendin. Je zegt tegen papa of mama dat je hen het allerliefste op de wereld vindt. En je speelt een keer een spelletje met je broertje of zusje om hen een plezier te doen, ook al heb je er misschien niet zo’n zin in!
Kortom, iedereen vindt het fijn om te merken dat de mensen om je heen je lief, aardig of leuk vinden.

Zo werden Nancy, Jeannet, Diane en ik ook nog extra verrast op 5 oktober: omdat wij geen eigen klas hebben, kregen wij geen koek. Maar om 9 uur werd er plotseling op de deur geklopt. En daar stonden een paar Wasberen, sámen met juf Monique, met in hun handen… een bord met een groot stuk Spakenburgs hart erop! Wat ontzettend lief dat de Wasberen zo goed samen kunnen delen, en ook aan ons dachten bij het verdelen van de koek. Hij smaakte ook ons heerlijk!

Irene Ragas
Oktober 2015

Oecumene: zorgen voor elkaar en blij zijn met elkaar

De jarigen van vandaag