Databank beroepen

Wereldoriëntatie is het hart van ons onderwijs. Het hele jaar door leren we de kinderen door middel van projecten de wereld om hen heen te verkennen, te onderzoeken en de leerstof eigen te maken. Kinderen stellen naar aanleiding van een onderwerp allerlei onderzoeksvragen en gaan die vragen vervolgens uitwerken. Ze kunnen informatie krijgen door in gesprek te gaan met elkaar, de leerkrachten in de school te bevragen, naar de bibliotheek te gaan, zoekmachines te gebruiken, op excursie te gaan bij een bedrijf, etc.

Steeds vaker worden ouders uitgenodigd om iets te vertellen over hun beroep en/of hobby en dat blijkt zeer verrijkend te zijn. We willen graag de kennis van (groot)ouders structureler gaan inzetten. Dat willen we doen door een ‘databank’ te maken van de beroepen en hobby’s van (groot)ouders. We koppelen daar dan een telefoonnummer en e-mailadres aan, waardoor het mogelijk wordt voor kinderen om u vragen te stellen over een onderwerp of u uit te nodigen voor een gesprek of interview. Vanzelfsprekend worden dit soort initiatieven van kinderen altijd in overleg met de leerkracht uitgevoerd.

Mocht u meer betrokken willen zijn bij het onderwijs en het ook een meerwaarde vinden om uw kennis en vaardigheden te delen met de Hoevekinderen, geef u dan op :

Ja, ik wil graag opgenomen worden in de databank:

Aanhef *
Dhr.Mevr.

Voornaam

Achternaam *

Telefoonnummer *

Ik ben *

Mijn beroep is *

Eventuele opmerkingen

Databank beroepen

• Er zijn vandaag geen jarigen.

De zomervakantie begint op 13 juli om 12 uur. De kinderen uit de onderbouw zijn deze vrijdag al vrij. Alle achtstejaars hebben op woensdag 11 juli hun laatste schooldag op de Hoeve.