Zoeken op internet

Voor het maken van een werkstuk of een ander project kun je informatie zoeken op internet. Maar hoe doe je dat dan? Op de Hoeve gebruiken we de volgende zoekmachines:

WPJO docukit

Winkler Prins Junior OnlineDocukit online

netwijs jouwzoekmachine_x
Netwijs – jouwzoekmachine.nl

Google

Voor een meer specifieke vraag, geeft Google meestal direct het antwoord. Wist je dat als je bij je zoekopdracht bijvoorbeeld -wiki intypt, dat je dan de moeilijke teksten van Wikipedia uitsluit? Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden om makkelijker en vooral kindvriendelijker te zoeken. Dat leren we op school!

Bibliotheek

En voor specifieke informatie kun je ook naar informatie zoeken in het bibliotheekprogramma op school.

Oudergesprekken

Op 18 september is de kennismakingsavond voor ouders van de nieuwe kinderen in de middenbouw. U ontvangt hiervoor een uitnodiging.