Mobiel menu

Onderbouwpagina

Welkom op de pagina van de onderbouw. Hier vindt u al het nieuws over de projecten en andere zaken uit de onderbouw.

Lente!

We genieten van het zachte lenteweer en spelen veel buiten. De zandbak is weer open en we zoeken beestjes in de kleutertuin. Kijk, we hebben een slak gevonden!

 

Project Samenleven – de wereld is van iedereen

In de onderbouw leren we tot aan Pasen over de wereld en hoe andere kinderen leven in de wereld. De letter K staat centraal.

    

De dokter

Iedereen is weleens ziek. Wanneer ga je naar de dokter? Wat doet een dokter dan? Een dokter noem je ook wel huisarts. Maar soms ga je ook naar het ziekenhuis als er iets onderzocht moet worden: dan ga je ook naar een dokter, maar dat noem je een specialist.

Word je met spoed naar het ziekenhuis gebracht, dan kom je op de spoedeisende hulp. Daar werkt de vader van Jesse Delen. Hij is bij ons op school geweest en heeft verteld en laten zien wat hij daar doet. Hij heeft een paar onderdelen die hij doet in het ziekenhuis laten zien. Hij heeft een arm, die zogenaamd gebroken was in het gips gezet. De kinderen hebben ook een röntgenfoto kunnen zien. Daarop konden ze de gebroken botten zien. Kinderen uit de groepen mochten assisteren bij het aanleggen van een nekkraag. En in alle groepen konden de ze vragen stellen. Bedankt Jasper voor de leerzame ochtend.

  
Meer foto’s … verder

Op de gang en in het huisje wordt volop gespeeld. De zieke mensen kunnen in de wachtkamer plaats nemen en worden dan door de assistente opgehaald. Dan wordt de patiënt onderzocht door de dokter. Als het ernstig is, dan kan de patiënt opgenomen worden in het ziekenhuis. Er ligt regelmatig een kind in het grote ziekenhuisbed in de gang. Gelukkig wordt iedereen weer beter. In de apotheek is de apotheker druk met het lezen van een recept en met het tellen van de pilletjes.

De kinderen zoeken woorden en voorwerpen die beginnen met de letter d van dokter. Ze sorteren pleisters en pillen.

Carnaval

We hebben een gezellige ochtend gehad met elkaar! Iedereen zag er weer mooi uit.

Judo

Meester Martin geeft op de donderdagochtend 6 keer judoles aan alle kinderen. Het is handig als kinderen makkelijke kleding aan hebben, zodat ze zichzelf aan- en uit kunnen kleden. Meisjes met lang haar kunnen het best een staart in het haar doen. De oorbellen moeten uit of ze worden afgeplakt met een pleister. Ieder kind doet een judopak aan.

 

Koken in de onderbouw

Wat ruikt het toch lekker in de kinderkeuken! Er wordt wekelijks op dinsdagmiddag gekookt door kinderen uit de onderbouw samen met hun “kookouders”. Op dinsdag 25 oktober was het de beurt van de Wasberen. Kijk maar mee!

(bedankt voor de leuke foto’s!)

ob_koken_251016_img_20161025_142049  ob_koken_251016_img_20161025_134614  ob_koken_251016_img_20161025_135324

 

Prentenboek – Rupsje nooit genoeg

De oudste kinderen uit de Wasberengroep maakten zelf een prentenboek.

Even terugkijken…

In het uitgebreide menu (links) kun je onze projecten nog eens bekijken. Hieronder zie je een impressie.