Middenbouwpagina

Welkom op de pagina van de middenbouw. In de loop van het schooljaar wordt deze pagina gevuld met al het nieuws over onze projecten.

Welkom in de middenbouw!

De reus van de zomerflat

Donderdagochtend waren er activiteiten in de groep die te maken hadden met het verhaal over de reus van de zomerflat.

Project over afval

Wat stoppen we allemaal in onze prullenbakken? Hoort daar ook glas bij? En papier? We leren over de verschillende soorten afval en hoe ze verwerkt worden.

Tijdens de midweekviering van 11 april zagen we wat de Pinguïns al weten over afval! Kijk maar!

Project Ouderenzorg

In de middenbouw starten we 5 maart met het project Samenleven en wij hebben het thema Ouderenzorg gekozen.  De kinderen gaan aan de slag met hun eigen onderzoeksvragen en om die te kunnen beantwoorden gaan de Bevers en Pinguïns een bezoek brengen aan woonzorgcentrum  De Koperhorst in Amersfoort. De andere middenbouwgroepen krijgen zorgverleners en bewoners in de klas. Hoe het was, zie je binnenkort op de foto’s!

Koken voor Marijke

Op vrijdag 26 januari 2018 werd er door de kinderen iets speciaals gekookt in ons kinderkookcafé. Onder begeleiding van de kookouders maakte een aantal kinderen een taart met de favoriet van Marijke: kabouters! Wat zag dat er feestelijk uit. En hoe smaakte de taart? Eigenlijk zonde om op te eten…..

Sint in de middenbouw

De verjaardagskring was op 5 december speciaal voor Sinterklaas. Hoe het was, zie je hier!

Kijk hier voor meer foto’s van het Sinterklaasfeest

Schaken

Ook dit jaar was het schaken in de middenbouw weer een groot succes! Samen met Schaakvereniging Hoevelaken en onze bovenbouwers hebben we de basis van het schaken geleerd. Kijk je hier mee hoe geconcentreerd iedereen bezig was?

Het openingsfeest in de middenbouw

Na het toneel gaan de kinderen uit de middenbouw, samen met de onderbouwers een vossenjacht en spelletjes doen, in de wijk rondom de school. Heb jij alle “vossen” gezien en je kaart ook vol gekregen?

Donderdagmiddag doen wij proefjes in het laboratorium. Kijk je mee? … verder

meer foto’s

De vrijdagochtend genieten we van de workshops met de hele school en sluiten we af met de feestmaaltijd! Rond 13.00 uur zijn alle buikjes gevuld en alle hoofden moe van de avonturen van de laatste dagen. Het is de hoogste tijd voor wat welverdiende rust!

Neem een kijkje de middenbouw…

Oudergesprekken

Op 18 september is de kennismakingsavond voor ouders van de nieuwe kinderen in de middenbouw. U ontvangt hiervoor een uitnodiging.