Bovenbouwpagina

Welkom op de pagina van de bovenbouw. Op deze plek zie je door het jaar heen de verschillende projecten uit de groepen voorbij komen.

Vogelproject

Welke vogels herken jij al? Hoor je ze ook fluiten? We wandelen samen door het Hoevelakense bos om de verschillende vogels (en andere dieren;-) te ontdekken. We boffen met het mooie weer. Ook zijn de blaadjes nog klein aan de takken, zodat we de vogels goed kunnen zien!

Over de Olympische Winterspelen

Van 9 tot en met 25 februari zijn de Olympische Winterspelen. En daar hebben wij in de bovenbouw de afgelopen tijd aan gewerkt.

Olympische krant van Roos-Emelie-Rosalie-Wouter

Olympische krant van Huub-Hanna-Gert-Ravi

Koken in de bovenbouw

Wat ruikt het lekker in de school! Samen met een “kookouder” maakt een groepje kinderen gebruik van onze kinderkeuken. Voordat er gekookt kan worden, gaan de kinderen samen boodschappen doen. Foto’s en recepten van het koken vind je links in het menu, zodat je thuis ook het recept kunt gaan proberen.

Sint in de BB

Wat was het gezellig in de groepen met al die mooie surprises! Dank u Sinterklaasje! Kijk je mee naar een aantal foto’s?

Informatie voor groep 8

Op donderdag 9 november is de Stappenbrief VO 2017-2018 groep 8 samen met de gids VO-scholen meegegeven aan de kinderen van groep 8.

Project over de Gouden Eeuw

Op vrijdag 17 november 2017 werd ons project over de Gouden Eeuw afgesloten met een bezoek aan het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De eerste twee groepen vertrokken al om 8.15 uur met de bus naar Amsterdam. Rond 11 uur was de bus weer terug en mochten de andere twee groep met de bus mee.

De foto’s laten zien dat we het heel erg leuk hebben gehad! (en we hebben ook veel geleerd;-)

Project techniek – beroepen

Maandag 11 september startte de bovenbouw met een techniekproject met als inhoud kennismaking met technische beroepen. Op woensdagochtend 20 september van 9.00 tot 11.30 uur zullen we een bezoek brengen aan het MBO. Hoe het was, zie je hier! …. verder

We hebben geleerd over installatietechniek, dakdekkers, metselaars, schilders, elektriciens en de toekomstige architecten hebben gewerkt aan het ontwerp voor onze nieuwe school. In de stamgroep op school vertellen we elkaar wat we geleerd hebben. En verwerken we de techniek in het ontwerp.

Het resultaat presenteren de kinderen op de Jenaplanavond!

Schoolkorfbal

Woensdag 13 september was het schoolkorfbaltoernooi.
Hieronder vind je het programma en de teamindeling:

TEAMINDELING KORFBAL 2017

Schoolkorfbal 2017_programma per poule – versie 2

Knap gespeeld allemaal!

Het openingsfeest in de bovenbouw

Na het toneel van donderdagochtend stonden de bussen klaar om alle kinderen uit de bovenbouw naar Burgers ZOO te brengen. Hoe het daar was, zie je op de foto’s! … verder

De vrijdagochtend genieten we van de workshops met de hele school en sluiten we af met de feestmaaltijd! Rond 13.00 uur zijn alle buikjes gevuld en alle hoofden moe van de avonturen van de laatste dagen. Het is de hoogste tijd voor wat welverdiende rust!

Werktijd bij de Panda’s

De kinderen uit de Panda’s werken in hun stamgroep.

Een impressie van onze projecten

Of kijk in het linker menu…